изиДжет няма да лети до Италия при изискване за дистанция в самолетите

Британската нискотарифна авиокомпания изиДжет (easyJet) няма да лети до Италия, ако Рим удължи правилата за социално дистанциране в самолетите след 15 юни. Това заяви в интервю за днешния брой на в. "Кориере дела сера" главният изпълнителен директор Йохан Лундгрен, цитиран от Ройтерс.

"Би било невъзможно компаниите да работят само с една трета продадени места", казва той.

Лундгрен подчертава, че ако Италия продължи мярката, то тогава изиДжет няма да лети до там. Той допълва, че би било вредно за възстановяването и че страната рискува да изостане.

В интервюто шефът изиДжет оспорва 3-те милиарда евро, които Рим ще инвестира в затруднения италиански превозвач Алиталия (Alitalia), изтъквайки, че подкрепа трябва да се предлага на всички и при пазарни условия, а не само един да бъде облагодетелстван.

Отделно пред журналисти Лундгрен каза, че изиДжет не планира да набира нов капитал, но не го изключва като вариант в бъдеще.
Авиокомпанията, която се бори за оцеляване в условията на пандемия, съобщи по-рано днес, че планира да намали персонала си с до 30 процента или 4500 души и да свие флотилията си, за да се приспособи към по-малкия пазар, който се очаква след краха на въздушния трафик заради коронавируса.

Компанията освен това води преговори с летищата за по-изгодни сделки, като изпълнителният директор предупреди, че някои бази могат да бъдат закрити.

Очаква се на 15 юни изиДжет да възобнови частично услугите си, но по оценки на превозвача връщането на търсенето към нивата от 2019 година може да отнеме три години, допълва Асошиейтед прес.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини