Бедрие Газиюмер отново ще представлява България в Съвета на Европейските общини и региони

Председателят на Общински съвет в Черноочене и зам.-председател на Управителния съвет на Национална асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/ Бедрие Газиюмер е определена за втори мандат от Националното сдружение на Общините  в Република България /НСОРБ/ за представител на България в Политическия комитет на Съвета на Европейските общини и региони /СЕОР/.

Бедрие Газиюмер е с дългогодишен опит в  местния законодателен орган в Черноочене. Седми мандат е общински съветник в Общинския съвет и шести мандат е неин председател.

Политическият кабинет е основен ръководен орган на СЕОР. Състои се от 170 членове, кметове и общински съветници, избрани за срок от 3 години. България има 4 места в Политическия кабинет.

СЕОР е най-голямата и най-старата организация на асоциации на местните и регионалните власти, създадена е през 1951 г. в Женева.

Дейността на Съвета е свързана с лобиране по европейски политики и законодателство, които оказват влияние върху общините и регионите и обмен на опит между европейските местни и регионални власти.

В Съвета членуват 60 асоциации от 41 държави, които представляват над 150 000 общини и региони. НСОРБ е член на СЕОР от 1997 година.

Исмет ИСМАИЛ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини