Двадесет и четвърти май в условия на пандемия в Кърджали, учениците ни с награди въпреки социалната изолация

Изображение 1 от 6

    При строги мерки за социална дистанция днес отличниците на Кърджали и общината получиха своите награди от кмета д-р инж.Хасан Азис. Ръководителят на Общинския кризисен щаб сам даде пример как се спазват препоръките за сигурност. По негово искане дворът на Историческият музей, където се проведе награждаването на изявените ни ученици, бе маркиран с точки, върху които номинираните за награди изчакваха реда си. Преди това те преминаха през дезинфекция на входа на двора на музея. За първи път кметът връчваше отличията с маска на лице.

    Честването на 24 май в условията на пандемия е повече от празник. В този ден демонстрираме решимостта на българския народ да пази култура и просвета. Това сподели в приветственото си слово към ученици и родители градоначалникът. Той бе категоричен,че Двадесет и четвърти май,денят на славянската писменост и българската просвета и култура е ден който ни сдружава. Днес честваме азбуката , която сме дали на света,подчерта д-р инж.Хасан Азис. Той припомни че Двадесет и четвърти май е най-дълго таченият от българите празник-над 200 години. Това е празник на хората,даващи ни идентичност, обобщи градоначалникът. Той заключи, че делото на двамата братя Кирил и Методий е дело, част от културния напредък на света.

      Тържеството в двора на музея бе открито с песен в изпълнение на Ирен Садула. Тя развълнува с изпълнение на „Облаче ле бяло”.

      За 16 пореден път Община Кърджали връчи своите награди. Първа пристъпи към отличията Александра Найденова ,четвъртокласничка от СУ” Отец Паисий”.

    Тази година трима получават стипендия „Кърджали”.Това са Емре Ергюн от Езиковата гимназия „Хр.Ботев”;Момчил Траянов от „Отец Паисий” и Анелия Крумова от „П.Р.Славейков”.

      Кметът се обърна специално към абитуриентите и им пожела „На добър час”.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини