Мюфтия и кмет се помолиха Всевишния да ни предпази от коронавируса, Байрам намазът бе на открито

    Мюфтията  Бейхан Мехмед и градоначалникът на Кърджали д-р инж.Хасан Азис посрещната тази сутрин Рамазан  Байрам  с молитва към Всевишния за здраве и берекет. Те се помолиха Аллах да защити града и региона от пандемията на COVID 19 и благодариха, че в града ни заразените вече са излекували.

     Само с божията помощ и с горещи молитви ще преодолеем болестта и страха от нея, подчерта районният мюфтия Бейхан Мехмед

    Слушах словото на имама, който се молеше срещу заразата и аз отправих молитва към Аллах  за това, каза кметът д-р инж.Хасан Азис за Кърджали бг вести.

      По нетрадиционен начин протече тази година байрамската молитва. Тя бе на открито на футболното игрище в Парк Арпезос  III. Всеки богомолец бе посрещан на входа и дезинфекциран. Раздаваха се предпазни маски. Молитвени килимчета бяха разположени  при спазване на препоръчаната  физическа  дистанция.

      Байрамската молитва бе отслужена от минбар,донесен специално от градската джамия.

      На молитвата  освен градоначалника присъстваха общинските съветници Лятиф Расим и Сезгин Бекир.

      След приключването на молитвата  кметът и духовните водачи на града пиха традиционното Байрамско кафе. Присъстваха районният мюфтия Бейхан Мехмед, бившият главен мюфтия  Фикри Сали и енорийският свещеник отец Петър. Сред участниците бяха още председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед,  зам.-кметът Тунджай Шукрю, зам.-председателят на ОБС  Лятиф Расим и др.

     Бейхан Мехмед връчи на отец Петър броеница с цветовете на българския трибагреник, донесена специално от Медина.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Re
      REZAKA NA REZACITE
      3 0
      21:07, 24 май 2020
      Тъпи резаци за Великден не дадохте да се ходи на църква а тея тука ми се молят на стадиона с чийто проект кмета взе поне 1 милион лева само толерира тъпите резаци като ще ми се молите отивайте в Турция
    Последни новини