Гайдарят Петър Янев в акция с храни за родопчани в нужда от 7 села в Смолянско

Изображение 1 от 3

    Българската национална гайдарска асоциация  раздава лично  дарение от храни  на 550 души от седем смолянски села

    Българската национална гайдарска асоциация  раздава лично  дарение от храни, предпазни средства и дезинфектанти  на 550 души от седем смолянски села.  Продуктите  от първа необходимост получават  нуждаещи се хора от  Широка Лъка, Левочево, Бостина, Писаница, Хасовица, Соколовци и Кутела. Решихме, че е най-добре кметовете на населени места да преценят кои хора да подпомогнем, защото те познават техните нужди и затруднения , посочи зам.-председателят на Гайдарската асоциация Теодора Игнатова, която е почетен консул на България в Конго.

    Помощта във връзка с пандемията от Covid-19   е  със съдействието и инициативата  на Българската национална гайдарска асоциация‘‘ и с финансовата подкрепа от Фонд "Обединени срещу COVD-19“, иницииран от Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолство на САЩ в България и Американска търговска камара в България.

    Хранителните продукти раздаваха лично известният гайдар и председател на Националната гайдарска асоциация Петър Янев и Теодора Игнатова  със съдействието на кметовете на населените места  и директорът на РД „Социално подпомагане“ Петя Пампорова.

    Хората благодариха  на Гайдарската  асоциация  за дарението, което им е изключително необходимо в тази трудна за тях ситуация.  

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини