Пещера Добростански бисер ще приема посетители от юни

Пещера Добростански бисер край Асеновград е в готовност да посреща туристи. Обектът ще отвори врати на 5 юни по повод Световния ден на околната среда. "Очакваме висока посещаемост през този сезон. Убеден съм, че загубите заради по-късното отваряне ще бъдат възстановени. Пещерата ще приема посетители при строго спазване на всички противоепидемични мерки и изисквания, съгласно заповедта от Министерството на здравеопазването. Очакваме и апелираме най-вече българските туристи да посетят Добростански бисер. През миналата година пещерата бе посетена от около 3 500 туристи", сподели директорът на ОП "Туризъм" Димитър Кирков. Обичайно обектът приема туристи от 1 май до 1 октомври, но заради създалата се епидемична обстановка и наложените ограничителни мерки, сега това ще стане с един месец закъснение.

Добростански бисер работи с посетители в петък, събота и неделя и на всички празници в часовете от 09:00 до 18:00. В делнични дни посетителите се приемат само с предварителна заявка за групи, състоящи се от поне 15 души. Промяна в цените на входните такси няма да има.

Във връзка с епидемичната обстановка и разпорежданията от Министерството на здравеопазването, предстои да бъде определен ограничителен режим на посещение. Непосредствено преди отварянето за туристи, в пещерата и по пешеходния маршрут ще бъде извършена профилактика. Ще се почистят и маркират горските пътеки, достигащи до обекта. Ще се обновят указателните и насочващите табели.


 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини