Американска биофармацевтична компания твърди, че е открила лекарство срещу коронавируса

Sorrento Therapeutics обяви, че е направила пробив в борбата срещу COVID-19. Базираната в Калифорния биофармацевтична компания твърди, че е открила антитяло, което може да защити човешкото тяло от коронавируса и да го изхвърли от  човек в рамките на четири дни, съобщи ексклузивно Fox News.

В интервю за Fox News д-р Хенри Джи, изпълнителен директор на Sorrento Therapeutics, заяви: "Искаме да подчертаем, че има лекарство. Има решение, което работи 100 процента."

Въпросното антитяло, наречено STI-1499, е разработено от Sorrento Therapeutics. Ако твърденията на д-р Джи се окажат верни, това би бил голям пробив.

По думите на д-р Джи техното лекарство ще бъде достъпно месеци преди ваксината да достигне пазара.

Наскоро бе обявено, че Соренто си партнира с базираната в Ню Йорк Mount Sinai, за да разработи коктейл с антитела. Наречен Covi-Shield, коктейлът се състои от три различни антитела и очаква одобрение на FDA, за да бъде използван профилактично при хора, които се връщат на работа и тези, които са изложени на COVID-19.

"Антителата, като цяло, са много ефективни за намаляване на нивата на вируса при тежка инфекция“, каза в скорошно интервю Филис Канки, професор по имунология и инфекциозни заболявания в Харвардското училище по обществено здраве. "Има ограничения колко може да се дават и колко продължително.“

Експертите смятат, че сравнително голям процент от тези, които се заразяват с вируса SARS-CoV-2, който причинява COVID-19, са безсимптомни и тези тихи носители на вируса все още могат да заразят другите. Това обяснява страховете, че ще има втора вълна от инфекции с COVID-19, особено след като държавите вече започват да облекчават правилата за социално дистанциране. 

Sorrento Therapeutics могат да получат огромни финансови ползи, ако наистина намерят начин за лечение и профилактика на COVID-19. Но докато биотехнологичната компания не демонстрира ефикасността на своя продукт, нищо не е сигурно. 

Акциите на Sorrento Therapeutics се повишиха с над 100% към 11:49 ч. в петък.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини