"Вятърът на промяната" довя рекорди в Каварна

Ден втори. Каварна се оказа твърде малка, за да събере всички фенове на рока, дошли да зърнат немските легенди Scorpions. Още от сутринта на 2 юли "рок столицата" на България надхвърли многократно своята численост. Хора прииждаха не само от всички краища на страната, но и на света.

"Вятърът на промяната" бе довял заклети фенове от Сърбия, Румъния и Македония до Англия и Германия. Всички те искаха да се докоснат до големите Scorpions. До бандата, превърнала се в символ на цяла една епоха.

Тълпата бе обградила стадиона от сутринта, а входовете бяха "построени" наново не от ограждения, а от кордон нетърпеливи фенове. Всички те сякаш предусещаха, че ще станат свидетели на един от най-паметните концерти в историята на българската рок сцена.

Заслугата за уникалното шоу обаче не бе само на ветераните от Scorpions. Тематичната немска рок вечер започна по неочаквано експлозивен начин с взривното участие на Edguy, които спокойно можеха и да са хедлайнери на концерта. Енергичността и смазващата смесица от звук и сценично поведение накараха хилядната тълпа да изпадне в екстаз, давайки началото на тепърва започващото грандиозно шоу.

Бандата се раздаде напълно, а предвидената им програма от 40 минути рок се оказа твърде кратка за феновете и те дълго не искаха да ги пуснат. Морето от над 10 000 заклети рокаджии вдигна сякаш под команда ръцете си високо във въздуха и започна да аплодира паметното изпълнение на групата след парчета като Ministry Of Saints и Out Of Control. Edguy, от своя страна, отговориха с още едно парче и поредното признание към родната публика: "Бяхме приготвили за вас невероятни изненади. На сцената трябваше да има надпис "Светите рокаджии от България", но голяма част от сценичния ни багаж бе изгубен. Пели сме пред много хора, на много сцени, сцени по-големи дори от тази, но вие... вие сте най-големите", заяви вокалистът на бандата Тобиас Замет.

Максимата "всичко хубаво" си има край обаче не важеше вчера в Каварна. След изпълнението на Edguy на сцената се качи друга голяма немска група – Blind guardian. Добре познатата на родните фенове банда не ги разочарова й им поднесе близо едночасово незабравимо шоу, в което примеси нови хитове с някои от вечните си хитове като This Will Never End и Mirror Mirror.

Рок експлозията на вечерта тепърва предстоеше. След няколко минутна реорганизация на сцената и загрявката на рок идолите зад кулисите, легендарните Scorpions изскочиха на сцената и всички занемяха. Възхищението на феновете обаче не бе толкова заради впечатляващата мулти медия или невероятния звук, който се разля над хилядното море от хора. Поклонът, който всички фенове отдадоха на своите любимци, бе за това, че те сякаш не бяха остарели.

Времето не бе оставило видими белези върху тях, а творчеството им звучеше със същата актуалност, както и преди години.

Клаус Майне и компания бяха не по-малко изненадани, когато прожекторите огряха публиката на градския стадион в Каварна и пред тях се изправи безкрайно хилядно множество, което пееше в един глас хитовете на групата.

Пред Scorpions не оставаше нищо друго освен да забие вечни парчета като Send Me An Angel, Holiday и 321. Пред вида на екзалтираната публика рокаджиите нямаше как да останат безучастни и шоуто на бандата продължи близо два часа.

Освен големите си хитове Scorpions доказа на феновете си и защо са сред големите в бранша след невероятна смесица от сола и финална няколко минутна изява на барабаниста Джеймс Котак. След като за малко не отвя публиката с чудовищен звук той се качи на касите на барабаните, обърна се с гъб към публиката и показа тениска с надпис "Rock n Roll forever". За учудване на някои от феновете същият надпис бе щампован и на гърба на рокаджията, а посланието бе ясно. Феновете очакваха още няколко незабравими хита. Те не закъсняха и грандиозното шоу завърши с незабравимите "Wind of change" и "Rock you like a huricane". Така Scorpions, Edguy и Blindguardian довяха не само "вятъра на промяната" в Каварна, те дариха паметна за българската рок история вечер и сътвориха петчасово шоу за историята.

Сетлист Scorpions:

01. Coming Home
02. Loving You Sunday Morning
03. Is There Anybody There
04. The Zoo
05. Coast To Coast
06. Send Me An Angel
07. Holiday
08. 321
09. Tease Me Please Me
10. Rhythm Of Love
11. Bad Boys Running Wild
12. Drum Solo James Kottak
13. Blackout
14. Big City Nights
Encore:
15. Still Loving You
16. Wind Of Change
17. Rock You Like A Hurricane            

Днес феновете очакват шоуто на Dream Theater.

автор : Ивайло Кючуков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини