Volkswagen възобнови работата на най-големия автозавод в Европа

Автомобилният конгломерат Volkswagen отваря най-големия завод в Европа днес, предаде „Ройтерс“. Служителите в немския град Волфсбург ще трябва да се адаптират към нови хигиенни мерки на работа, с цел превенция разпространението на COVID-19.

От изявление на компанията стана ясно, че до края на седмицата лидерът по брой продадени автомобили в света ще произведе нови 1400 броя. Производственият капацитет ще се увеличава постоянно, като през следващата седмица ще достигне около 40% от нивото, поддържано преди кризата.

„Рестратирането на най-голямата фабрика за автомобили в Европа след дълъг застой е важен символ за нашите служители, дилъри, доставчици, за немската икономика, а и за Европа“, коментира Андреас Тосман, член на Борда на Volkswagen, отговорен за производството.

Служителите са инструктирани да измерват температурите си и да не се струпват в съблекалните на завода, а допълнителни маркировки на работните им места напомнят за спазването на дистанция от 1.5 метра. Осигурено е време за дезинфекция на инструментите и повърхностите.

По-рано през април Volkswagen възобнови производството в други 6 немски града – Брауншвайг, Касел, Кемниц, Залцгитер и Хановер, Цвикау както и в словашката столица Братислава.

През идните няколко дена се очаква да заработят фабриките в Португалия, Испания, Русия, САЩ, Южна Америка и Южна Африка.

От тази седмица при строги хигиенни изисквания отново ще започнат да функционират и европейските заводи на BMW, Mercedes-Benz, FiatChrysler, Toyota, Renault и Volvo.

Източник: manager.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини