Статуята на Христос в Рио де Жанейро в лекарски халат

Изображение 1 от 2

    Знаменитата статуя на Христос Спасител в бразилския град Рио де Жанейро беше облечена в лекарски халат в чест на хората на първа линия в борбата с коронавируса, предаде телевизионният канал Глобус.

    Новия си вид статуята получи благодарение на арт прожекция по време на великденската служба. Организаторите искат по този начин да благодарят на медицинските работници от цял свят, които са на първа линия в борбата с коронавируса.

    На монумента бе прожектирана и думата "Благодаря", изписана на няколко езика, сред които португалски, испански, английски, немски, италиански, китайски, френски, арабски и руски.

    Статуята беше осветена в цветовете на националните флагове на страните, които бяха най-силно засегнати от коронавирусната инфекция - САЩ, Испания, Италия, и Китай. 

    Статуята на Христос Спасител в Рио бе осветена и с изображение на лекар и надпиус "останете вкъщи".

    Тридесет и осем метровата фигура на Христос, издигната върху възвишение от 710 метра над морското равнище, е една от най-известните забележителности на Бразилия. Всяка година монументът, издигнат през 1931 година, е посещаван от 1,8 милиона туристи.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини