20 °C

ЗНС: Затварянето на пазарите убива земеделските производители

Земеделски народен съюз призовава правителството и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев да премислят и в спешен порядък да отменят издадената заповед за затваряне на борсите и пазарите за земеделска продукция. Това съобщиха от пресцентъра на "Народния съюз".

Това разпореждане по никакъв начин не отразява спецификата на търговията със земеделска продукция и обрича на провал пролетната реколта, която е източник на препитание на хиляди хора. Същевременно, българските потребители ще бъдат лишени от достъп до пресни местни продукти по време на празниците, а и след това.

Няма сериозен здравен или какъвто и да било аргумент пазарите на открито пространство да са затворени, а малките и големи супермаркети, затрупани с вносни и позавехнали плодове и зеленчуци да са препълнени с хора.

Борсите са източник за снабдяване и на малкото оцелели дребни квартални магазинчета, които предлагат истинска българска продукция и тяхното затваряне не само допълнително ще концентрира продажбите в големите магазини, но и ще има пагубен ефект върху цялата верига от българския производител до реализацията на продукцията.

Това единствено ще изкриви допълнително пазарната среда в полза на вноса и реализацията в България на продукция от бедстващите икономики по света и по никакъв начин няма да подпомогне борбата с вируса Ковид-19 у нас.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  Ба
  бат Танас
  13 -3
  10:50, 13 апр 2020
  И да има българско производство народа щом няма пари да им я купува, все е тая продукцията ще се разваля и изхвърля. Самите производители сами ще си намалят производството. Когато няма търсене няма и производство.
  • А.
   А.В.
   15 -6
   13:50, 13 апр 2020
   Адаш, явно изобщо не си наясно откъде и как идват зеленчуците. Преди 3-4 месеца тези производители, на които даваш акъл да намалят производството, са вложили едни пари за семена, торове отопление на оранжериите, засадили са, грижили са се за тях през всичкото време за да ги изкарат на пазара, откдето ти да ги купиш. Ами здравния министър със финансово образование да им беше казал преди 4 месеца, че ще издаде такава малоумна заповед (а може би защитава чуждестранни търговски интереси), по времето когато ще реализират продукцията, та да я намалят или направо да не сеят.
 • 2
  20
  2020.15
  31 -2
  10:57, 13 апр 2020
  Нека небъркаме производител на зеленчуци с нагли търгаши на зеленчуци които се правят на съсипан бизнесмени
 • 3
  Х.
  Х.
  16 -8
  11:17, 13 апр 2020
  Видимите резултати на банкянското добиче.
 • 4
  Ум
  умник
  28 -2
  11:58, 13 апр 2020
  стоката ще бъде изкупена и предадена на социално слабите, кои са тия соц слаби? мангасарите! ще ходим да си купуваме марулии краставици от махлата, ******* зеленчук не яде! убиваме производителя, убиваме продавача, убиваме купувача, да живей мангасара! ей тва доживяхме! ако ковид не ви убие, ние с удоволствие ще го свършим вместо него!
  • Ма
   махалата
   18 -3
   13:04, 13 апр 2020
   Манговците са избирателите на ГЕРБ, трябва да са добре обгрижвани.
 • 5
  Хо
  Ходжата на ОПГ ГРОБ/ДПС
  11 -4
  12:33, 13 апр 2020
  Ако измрете , Шефа , Свинчопеевски и Домусчията
  ще внесат негри да ви заменят
  ....
  В Природата празно няма - Народа пълни гробовете ,
  Вноса на имигранти пълни работните места :))
 • 6
  Ар
  Арпаджиков
  11 -3
  13:49, 13 апр 2020
  Идете днес на зеленчуковия пазар да видите след безумното решение да работи на 13 и 14 .блъсканица пълна. Какви мерки само.
 • 7
  11
  11111
  9 -1
  14:44, 13 апр 2020
  с психопати на върха страда цялата пирамида до долу...
  • До
   доктор
   7 -1
   17:10, 13 апр 2020
   Психопатът е само един, всички знаят кой е.
 • 8
  Си
  симо
  2 -7
  15:37, 13 апр 2020
  Защо са ви зеленчуци?Има банани!Ние сме цивилизова... Виж коментара
 • 9
  Га
  гад
  9 -2
  15:39, 13 апр 2020
  Кафе "Тони" на зеленчуковия пазар не е спирало да работи.
  Намира се над реката точно срещу стълбите покрай хотел Родопи,
  които слизат от ул Стара Планина.
  • Ги
   гиги
   4 -3
   15:43, 13 апр 2020
   Браво Тони!
  • Па
   партията
   1 -4
   17:13, 13 апр 2020
   Не се намесвай в бизнеса на герберастите, да не би съвсем случайно да ти се случи случка.
 • 10
  Ба
  Бай Грозю
  1 0
  23:11, 13 апр 2020
  Още малко народа няма никакви спестявания, ще ви търси сметка

Хороскоп за 27.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Направете така днес, че от всяко нещо, което научавате да извличате нещо полезно за личното си усъвършенстване. Денят ви ще е наситен с емоции, повечето приятни и повод за това ще е работата ви и свързаните с нея хора. Успявате с всеки да намерите общ език и това значително улеснява общуването ви. Контактите, които ще осъществите днес ще са ви от голяма полза за в бъдеще.
27 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорността на работното място днес ще е голяма, тъй като вие ще трябва да взимате решенията по определен въпрос. Естествено можете да разчитате на способността си разумно да преценявате ситуацията, но не подценявайте и съветите на хората около вас. Постигате впечатляващи резултати в нова област, за която дори не сте и предполагали.
27 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не пестете труда си, усърдието ви ще се възнагради с професионални успехи и приятни емоции. В обкръжението ви има някой, който е с добри намерения и таи надежди към вас. Дайте воля на желанието си да разпуснете и да наситите душата си с приятни изживявания. Пазете се от настинка, не стойте на течение.
27 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Професионалните ви изяви днес ще повишат популярността ви и направят възможно по-бързото ви издигане в йерархията. Ще се съобразяват с решенията ви, което означава и по-големи отговорности. Вие от своя страна ще положите усилия, за да се приспособите към новите условия. Приятна изненада от скъп на сърцето ви човек.
27 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Новите идеи, които господстват на работното ви място напоследък няма да подминат и вас. Наистина има с какво да допринесете в тази област, но ще трябва да изложите по-обосновано вижданията си. Не се надявайте че първоначалните отзиви ще бъдат блестящи. Ще трябва да си извоювате нови позиции. Получавате пълна подкрепа от близките си.
27 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въоръжете се с търпение при работата си днес, само така ще успеете да изпълните плановете си за деня. В личен план няма за какво да се притеснявате. Вашият партньор се отнася с разбиране и подкрепа към нещата, които ви вълнуват. Намерете повече време за него. Вечерта ще имате възможност да проведете отдавна отлаган разговор.
27 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
27 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Околните ще ви изненадат приятно и по елегантен начин. Ще погледнете от друг ъгъл на проблемите на близките си и може би ще намерите добро решение за тях или поне ще ги накарате да се замислят. Дайте шанс на човек, към когото сте резервирани. Моментът е подходящ да се сдобрите.
27 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да споделите идеите си с хората, с които можете да ги осъществите. Денят ще ви предложи изненади, от вас зависи те да са приятни. Не бързайте да давате оценка на нечии труд, запазете мнението си за по-късно, когато резултатите ще са вече известни.
27 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вълнувате се прекалено много от предстоящо събитие, и се задоволявате да правите само незначителни неща. Чувствате се объркани и неспособни да вземете сами важно решение. Спасението е не да отбягвате околните, а да споделите с тях тревогите си. Ще се изненадате колко много ще ви помогнат.
27 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Можете да получите доста добра оферта за работа днес или пък очаквайте благоприятно развитие на професионалните си дела. Всичко свързано с работата ви днес ще бъде положително. Материалното изражение на благоприятното стечение на обстоятелствата също е внушително. Може би днес ще успеете да покриете дълговете си(доколкото ги имате) и да си позволите позабравени удоволствия.
27 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Консултирайте се по делови въпроси, ако информираността ви не е достатъчна, за да не допуснете грешки. Не режете мостовете с онези, с които пътищата ви се разделят. Някога отново пак ще се срещнете и ще продължите заедно напред, такава е съдбата ви. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи.
27 май 2020
Последни новини