Турция изпраща на балканските страни помощ от медицински материали

Турция се притичва на помощ на балканските страни с медицински материали, предназначени за борбата с коронавируса, съобщава СиЕнЕн-Тюрк.

По нареждане на президента Реджеп Тайип Ердоган здравното министерство е подготвило маски, защитни гащеризони и комплекти с тестове за установяване на коронавирус за Северна Македония, Черна гора, Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово.

Пакетираните материали бяха натоварени на военен товарен самолет, който отпътува от Анкара за сръбската столица. След Белград самолетът ще направи спирки в Сараево, Подгорица, Скопие и Прищина, за да остави пратките от Турция.

В съобщение в Туитър турското министерство на националната отбрана информира за изпращането на помощта от медицински консумативи.

Върху пратките са поставени изображения на съответните национални флагове на страните и на турското знаме и има надпис, който гласи: "С обич от Турция".

Върху пакетите е написан цитат от персийския поет и суфистки мистик Мевляна Джеляледдин Руми "След безнадеждността има хубави надежди. След мрака има хубави слънца".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    За
    За пример са
    12 -1
    11:03, 8 апр 2020
    Браво! Колко хубаво да получат държавите помощ в такъв труден момент! Да не забравяме че Турция помогна също и на България и Испания и май и Франция също.
    • Йо
      Йордан Христов
      10 0
      16:03, 8 апр 2020
      Не е важно колко е богата държавата,важен е характерът,понеже и те не са много развити,благодарности !
  • 2
    Ts
    TSAF
    3 0
    22:01, 8 апр 2020
    Харесва ми и цитата на пророка Мевляна .,, след безнадежността има хубави надежди. след мрака има хубави слънца,, . надеждата умира последна .
  • 3
    As
    aslan.
    1 0
    10:19, 10 апр 2020
    Религиозният език на човека няма голямо значение.
    Нека героят да бъде човек.
Последни новини