7000 в Хасковско декларираха вече доходите си

7000 физически лица от област Хасково подадоха годишните си данъчни декларации за облагане на доходите, съобщават от офиса на Националната агенция за приходите.

От там напомнят, че кайният срок за подаването на декларации за доходите на физически лица е 30 април, а срокът на деклариране за юридическите лица и едноличните търговци беше удължен до края на юни, таи година.

Близо 84% от всички декларации за доходите са подадени по електронен път – 3700 с персонален идентификационен код  и 2155 с електронен подпис, сочат обобщени данни към днешна дата.

2104 нови персонални идентификационни кода е издал офис Хасково през първите три месеца на годината. От НАП напомнят, че лицата, които имат ПИК могат да го използват за 35 електронни услуги, предоставяни от приходната администрация. Издаването на нов ПИК се извършва само в офис на НАП в рамките на няколко минути. От съображения за сигурност, той се дава лично на клиента или на упълномощено от него лице в запечатан плик, защото всички действия извършени с този код, включително подаване на декларации и документи, се считат за саморъчно подписани.

Вече издаден, но забравен или изгубен персонален код може да бъде сменен само с обаждане на информационния телефон на НАП 0700 18 700.  

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини