Конкурс за детска рисунка обяви Градската библиотека, награждаването ще е онлайн

Срокът за изпращане на творбите е до 20 април, победителите ще се определят с лайкове във Фейсбук.

Конкурсът е на тема "Вълшебният свят на книгите" и тази година е посветен на 215-ата годишнина от рождението на Ханс Кристиян Андерсен. "Ще се опитам да създам малко положителни емоции с тази инициатива. Има голям смисъл. Децата вярват в приказки. И са в състояние да създават нови", каза директорът на библиотеката Милена Марковска.

Целта на инициативата е да се даде възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците, както и да се стимулира и провокира интереса към книгата като културен феномен, ценен източник на знание и средство за комуникация.

Право на участие в конкурса имат всички момичета и момчета от Асеновград до 15-годишна възраст. Творбите могат да са свободна техника, но те трябва да се сканират или заснемат, след което да бъдат изпратени на e-mail gbph@abv.bg. В писмото, освен сканирания или заснет файл, трябва да се изпишат имената, възрастта и училището, което посещава авторът.

След 20 април детските рисунки ще бъдат качени едновременно в един албум във Фейсбук страницата на библиотеката. Творбите, събрали най-много лайкове, ще бъдат удостоени с виртуални грамоти, публикувани в същата страница.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини