Пет досъдебни производства за нарушаване на карантината в Смолянско, 530 са карантинираните

Общо пет производства за нарушаване на карантината са образувани в районните управления на МВР в Смолянско от началото на извънредното положение. Съставен е и един акт на стойност 5000 лева за неспазване на мерките срещу разпространението на коронавируса, обяви директорът на Областната дирекция в Смолян старши комисар Николай Димов.
Последният хванат, че не спазва задължителната карантина е шофьор от Русе. "Лицето е установено на КПП на входа на Смолян. По документи - декларация и предписание, е следвало да кара карантината в Русе. Тъй като има разминавне с мястото, е образувано досъдебното производство. Всички материали са докладвани на прокуратурата и Районната прокуратура в Смолян следва да се произнесе". Още четири производства за нарушена карантина са образувани в районните управления - три в Смолян и едно в Чепеларе. Съставен е и един акт на стойност 5000 лева за неспазване на мерките срещу разпространението на
коронавируса. Проверките продължават, а общо под карантина в Смолянско са 530 души.

А във връзка с предстоящото изплащане на пенсиите от 7-и април е създадена необходимата организация. "На всички места, където ще бъдат изплащани пенсии и се очаква да има струпване на хора, ще има представители на силите на реда, които ще организират  спазването на безопасно разстояние и осигуряване на обществения ред", каза ст. комисар Димов.
От пощите също призоваха пенсионерите стриктно да спазват изготвените графици. В пощенските станции изплащането започва на на 7 април и ще продължи по график до 16-ти, след това са осигурени още няколко дни - от 21 до 23 април за получаване на пенсии. Пенсионерите ще получат и добавката от 40 лева за Великденските празници. Тя се полага на хората от третата възраст, които получават до 363 лв. включително. Пенсионерите да не се струпват на едно място, да изчакват на безопасно разстояние помежду си минимум 2 метра и да носят предпазни средства - маски и ръкавици, призовават още от "Български пощи".

Величка Петкова

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини