Вторият с Ковид-19 в Хасково също контактувал с гостите от Англия

Изображение 1 от 2

    Вторият човек, доказан с коронавирус в Хасково –мъж на 55 години, също е бил част от събирането с гостите от Англия, за които се смята, че са пренесли заразата и към младата жена, първа диагностицирана с инфекцията преди около седмица в областния град.

    Всички са роднини. Събирането е било в маджаровското село Златоустово. Към Министерството на здравеопазването вече са подадени данни за дошлите от Англия хора, които след срещата с близките си в България, са продължили към Турция. Това изясниха този следобед от Областния кризисен щаб.

    55-годишният мъж беше приет вчера сутринта в Инфекциозното отделение на МБАЛ-Хасково. При него първата направена проба даде отрицателен резултат, но по-късно следобед, при поискана втора проба от лаборантите, тестът му се оказа положителен за Ковид-19. Часове преди той да се почувства зле и да постъпи в болница, беше приета в Инфекциозното в Хасково съпругата му със симптоми, наподобяващи тези на коронавирус. Нейните тестове обаче категорично са отрицателни и тя вече е изписана от болницата, но е в домашна карантина, посочи шефът на Областната клиника д-р Георги Гелов. Той показа и протоколите от направените изследвания.

    На 55-годишният мъж са назначени пълни допълнителни изследвания, той е в добро общо състояние. Рентгеновата му снимка показва леки изменения в белите дробове, като на пушач, разясни д-р Гелов. 26-годишата му роднина, която е със същата диагноза от 26-ти март, вече се подобрява и има идея към края на седмицата да бъде повторно тествана. Ако контролният й тест е отрицателен, излиза от клиниката и ще е в домашна карантина за 28 дни, посочи шефът на МБАЛ. Нейният съпруг не е тестван, но и не дава за момента никаква клинична картина. С него здравните власти държат ежедневен контакт, уточни шефката на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова.

    Ситуацията при двете семейства, в които двамата съпрузи са отрицателни за коронавирус, а техните партньори-положителни, доктор Гелов обясни с индивидуалния имунен статус на всеки човек.

    Общо 16 души са под карантина от 26-ти март, когато първият случай в областта беше доказан. В това число са родителите на двете семейства, както и трима от колегите на съпруга на 26-годишната жена, с които той е бил в най-близък контакт в ПИМ, където работи.

    На предприятието са дадени предписания за дезинфекция, посочи д-р Димитрова.

    В момента в Хасковска област под домашна карантина са общо 1398 души, изтекъл е срокът на 345, които са били в задължителната карантина. По данни на комисар Ангел Цанков от ОД на МВР в Хасково 84 са установените нарушители на карантината.

    Важна препоръка към тези, на които карантината изтича и вече могат да излязат навън, е да носят в себе си протокола, който са подписали. Няма нужда допълнително да  се обаждат на властите за изтеклия им срок, уточни шефката на РЗИ.

    Днес няма подадени за изследване проби от Хасково.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (55)

    • 1
      Хм
      Хм
      36 -10
      17:46, 1 апр 2020
      Полицаят е с маска, за разлика от доктора и двете докторици. Що така, бе хора? Човек почва да се чуди дали си мият ръцете...
      • Вк
        Вкарвайте ги по затворите
        24 -14
        18:13, 1 апр 2020
        Нека там контактуват с който си искат. Цяла България спазва няколко капута правят каквото си искат
      • 11
        1111111
        28 -3
        19:19, 1 апр 2020
        За кои доктори питаш Хм тя Соня ако е доктор аз съм космонавт.
        И за ветеринарен не мога да я възприема.
      • Хм
        Хм
        16 -2
        19:48, 1 апр 2020
        Ами, нали така се води “директор на РЗИ д-р Соня ...”, и другата не пропускат да кажат, че е доктор, та така...
      • Go
        Gost
        5 -2
        22:14, 1 апр 2020
        Аз само искам да помоля някой който са го глобили, като дойде време да плати 5000 лева, да пише тука как ги е събрал. Мисля, че ще е от полза за всички.
      • А
        А
        3 -2
        02:55, 2 апр 2020
        Така ако върви няма да отворят хайван пазара да си продадем стоката!
      • Хо
        Ходжата на ГРОБ/ДПС
        4 -2
        09:33, 2 апр 2020
        ...
        Шефа и Пророка му от Дръндар са Привъженици на Социалния Дарвинизъм
        ....
        Всичко друго е ала - бала - крокодил плаче за малаче
      • 4-ти Април 2020
        пресконференция в Министерски съвет социалният министър Деница Сачева
        ......
        Общият брой на болничните е над 176 086, броят на болнични по повод карантината 5282, а броят на издадените с указания за коронавирус е 2072. По думите на Сачева е важно да се отбележи, че ако миналата седмица средният брой на издадените болнични е варирал около 300-350, от началото на седмицата до момента този брой варира в порядъци от 680 до 700 на ден.
        .....
        Значи Джи-Пи-тата казват 2072 случая за седмица на корона-вирус ....
    • 2
      На
      Народен съд
      48 -29
      17:47, 1 апр 2020
      Дано разбрахте най-сетне, че всичко това е добре организирана акция на глобалната мафия….има много малоумници, които не си задават въпроса, че откакто свят светува китайци и ациатци винаги са яли прилепи, скорпиони , змии и всичко що шава само да става за ядене….как така от хиляди години точно сега се появи „някакъв“ си вирус, който на всичкото отгоре е смесица от няколко корона вируса, които ги има по змии, гущери, прилепи + хив елемент??? Това природата няма как да го направи, защото е невъзможно да се постигне такава комбинация – змия, гущер, бозайник + спин в едно. С един глобален вирус се удрят 5 заека: 1. Удар по икономиката и имиджа на Китай (виждате ли ги тия са варвари и ядат всичко, което да доведе до изолиране на тази страна). 2. Едновременно опит за сваляне на Тръмп, Путин и Си Дзинпин, като се активират всички соросоидни мас медии за пропаганда, че виждате ли тези президенти не се справят трябва да ги свалите. 3. Падане на цените на акции в глобален мащаб и съответно изкупуването ги на безценница от глобалните банкстери. 4. Глобална рецесия и заеми към МВФ и Световната банка, които са собственост отново на глобалните банкстери. 5. Отнемане на свободи и прокарване на закони, които да контролират по-лесно масите, обедняване на скотонаселенията и депопулация на планетата с поне 20-30 % до няколко години…..за по-нататък ще измислят все нови неща, още вируси, рестрикции и тъй нататък.
      • Св
        световен мафиот
        35 -33
        17:54, 1 апр 2020
        Добре е да идеш на контролен преглед.
      • Ам
        АмериканскиХойКосмат
        21 -27
        17:59, 1 апр 2020
        Вируса е създаден в Университета на Северна Кароли... Виж коментара
      • Ма
        мастикаджия
        7 -10
        19:13, 1 апр 2020
        Абсолютно прав !
      • Jo
        Joker
        11 -3
        22:37, 1 апр 2020
        Батко, много филми си гледал! Само не разбрах, кой са тия ГЛОБАЛНИ БАНКСТЕРИ???Трябва да са наистина голяма работа, щом препарираха света!?! То по тая логика, всички земетресения, урагани, пожари и въобще всички природни бедствия са дело на ГЛОБАЛНИТЕ БАНКСТЕРИ? На ли, има логика? Виж, човека никога няма да бъде свободен, той винаги ще работи за някого. А този някой, работи за друг някой и т .н..По твоята логика на върха на пирамидата са ГЛОБАЛНИТЕ БАНКСТЕРИ, ок. Тогава, защо за бога, те ще искат тяхните пчелички(роби), да си стоят в къщи и да не работят и отгоре на това да получават и пари!?!Цялата икономика на света, всичките пари се генерират от така наречените пчелички, кой има изгода те да не работят и да не правят пари именно на ГЛОБАЛНИТЕ БАНКСТЕРИ?А между другото, ако могат да затварят граници, да свалят самолети, да спрът спорта, олимпиади, кино, изкуство, да карантинират около 6 милиарда души, то щеше да им е като детска игра да направят това което си го описал в петте точки и без да пускат вирос
      • Го
        Гост
        10 -2
        02:08, 2 апр 2020
        Пенсиониран старшина разконспирира световната мафия. Евала старши!
      • Ба
        бат'Джани
        6 -1
        09:47, 2 апр 2020
        Българинът си умре по конспиративните теории.
      • Кю
        Кюмуров
        4 -3
        12:49, 2 апр 2020
        И аз съм малко привърженик на конспирациите, но мисля че технологиите още не са достигнали това ниво да създават изкуствени вируси с определени характеристики. Това време е далечно. Те едни елементарни въглища по изкуствен начин не могат да създадат, та това ли. Още копаят въглищата както аз в продължение на 40 г копах в Нови Рудници и Надежда.
      • Па
        Пармаков
        0 0
        08:47, 3 апр 2020
        Бягай при психиатър докато не е станало късно.
    • 3
      Та
      Така е в Германия
      41 -9
      17:49, 1 апр 2020
      Германският лекарски съюз излезе със становище, че най-добрата защита срещу вирусите е силната имунна система ,а силна имунна система се изгражда с разходки на чист въздух, спорт и слънце ,затова в Германия няма забрана за излизане .Има само забрана да се събират повече от трима души на едно място ,парковете са пълни с хора ,които спортуват ,велосипедните алеи също, спазва се минимална дистанция от метър и половина .Затова в Германия има толкова малко смъртни.
      • К.
        К. О.
        3 -3
        23:47, 1 апр 2020
        Ами то по тази логика, България се справя перфектно, защото има още по-малко смъртни случая!
    • 4
      Когато почнат да вървят ковчезите , Мутрите и Бейовете от ГРОБ/ДПС
      .....
      Ще ви изкарат Теб и Медицинския Персонал в Болницата Виновни
      ....
      Да ги имаш едно на ум !
    • 5
      До
      До хасковлията
      15 -22
      18:12, 1 апр 2020
      И тази вечер точно в 21 часа аз ще бъда на терасат... Виж коментара
      • Защо?
        Ами с какво аплодирането ще промени безработицата , бедността , корупцията и демографската криза ?
        ...
        Свободата не ще молитва , а мотика ....
      • Ум
        ум патки пасе
        35 -8
        18:25, 1 апр 2020
        Едни правят сериозни пари от "епидемията", други аплодират от терасите.
      • Ми
        Минева
        24 -11
        18:26, 1 апр 2020
        А лекарите,сестрите и санитарите до страдащия човек са виновни за бедността,безработицата и корупцията? Тези самопожертвали се хора наистина заслужават нашето уважение и аплодисменти.Тази вечер и аз отново ще съм на терасата.
      • Пл
        Пляскача
        33 -8
        18:28, 1 апр 2020
        Пляйскай да си тъпак,лежи си на топло,гледай си телевизията и не се прави на отворен всезнайко.
        Всички които са на първа линия (лекари,полицай,) си вършат перфектно работата при тези условия (метеорологични, финансови, технологични).
        Респект!
      • По
        Под карантина
        39 -3
        19:46, 1 апр 2020
        Уважавам мнението ти- Пляскай! Днес чрез 112 Спешна Помощ ми отказа и прием и изследване. Вече споменах, идвам от много рискова Държава, имам всички симптоми, но нямам температура, а изселих семейството си за да го предпазя. На какво да ръкопляскам? На Депутатите, че ще ги изследват всички безплатно или на Свинята Бойко Борисов, че чрез Фейсбук обявява удължаване на извънредното положение до 13ти май, или на Кирил Ананиев, че плащам здравни осигуровки, не съм мургав гласоподавател и не ги бия в Бърза Помощ! Да ти е...….а и Държавата! А да не споменавам, че от 30ти март 14,30ч съм под карантина и още никой не е дошъл на проверка! Да бих ръкопляскал на служителите по границите в Европа,че взеха всякакви мерки!
    • 6
      Пе
      Петко Гробаря
      5 -14
      18:58, 1 апр 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 7
      Ма
      мастикаджия
      15 -5
      19:16, 1 апр 2020
      Не избиха ли свинете? Това най-вдясно как е оцеляло?
      • Ме
        Ментаджия
        15 -2
        20:58, 1 апр 2020
        Това е диво прасе "глиган", то е много издръжливо и поемащо всякакви благинки изнудени от "живата стока", а финикийските знаци са с явен приоритет.
    • 8
      Ка
      Какъв протокол
      10 0
      19:24, 1 апр 2020
      Протокол???? Има декларация на летището, която попълваш и никакъв протокол не се изготвя като удостоверение, че си бил под карантина.
    • 9
      Ас
      Асен
      27 -3
      19:34, 1 апр 2020
      Идват от Англия заразени, ние да им плащаме тука
      • Ка
        Какъв протокол
        22 -1
        19:49, 1 апр 2020
        Идват и си отиват да сеят зараза и в други страни. Мисля, че "англичаните" изобщо не са били под карантина в БГ, защото, ако беше така, нямаше да ги пуснат нашите власти да тръгват към Турция (поне такава е логиката). В началото на извънредното положение,когато имаше ужасно много неясноти и липса на подготовка, на някои КПП по границата изобщо не се е измервала температурата и не са се попълвали декларации кой от къде идва и поради тово не е налагана карантина.
    • 10
      Ас
      Асен
      13 -7
      19:37, 1 апр 2020
      Всички от Англия идват
    • 11
      11
      11111
      7 -4
      20:01, 1 апр 2020
      Няма положителни проби за коронавируса от изследваните до този момент полицаи в болницата на МВР.

      Тестовете ще продължат и в следващите дни, докато полицейските служители продължават да арестуват нарушители на заповедта за излизане и събиране в паркове и градинки.

      Изследването на служители на МВР, които са една от най-рисковите групи, започна вчера. В рамките на деня от близо 50 полицаи, изследвани в МВР болница, нито една проба не се оказа положителна, предаде БНР. медиците ни-плащат а тези -не защото са инкасатори
    • 12
      Ри
      Рибаков
      14 -6
      20:17, 1 апр 2020
      РУСКИЯТ МИЛИАРДЕР РИБАКОВ: ХОРА, ТОВА НЕ Е КОРОНАВИРУС, ТОВА Е ФИНАНСОВА ВОЙНА! САЩ ВЗРИВИХА АТОМНА ФИНАНСОВА БОМБА! Руския предприемач Игор Владимирович Рибаков, който е в списъка на най-богатите хора в света по версия на сп. Форбс за 2019 г. Има състояние от 1,3 милиарда долара. Собственик на корпорация „Техникол“ и основател на „Рибаков Фонд“.
      „Имаме по-драматичен сценарий от този на криза! Ние имаме тройна криза – био, социална и финансова!
      Ще ви разкажа как вчера САЩ буквално взривиха атомна – финансова бомба! Това е термоядрена експлозия!!!
      Два трилиона долара ще бъдат предоставени на американските корпорации! Искам да си представите какво са два трилиона долара, цялата икономика на Русия е два трилиона. Нали разбирате, че тези пари не са обезпечени с нищо, просто напечатани.
      Как мислите? Корпорациите какво ще направят с тези пари??? Ще изкупят половин свят, обезценени активи, просто ще ги изкупят…
      Имайте предвид, че в САЩ има още 4 трилиона изкупени ипотечни хартии, така общо стават 6 трилиона! 6 Трилиона пари, заделени за борба с коронавирус!
      Хора, това не е коронавирус, това е огромна финансова война!!!“
      • Не
        Непукиста
        10 -5
        02:05, 2 апр 2020
        Кви трилиона кви пет лева.
        Една рубла е две стотинки, толкова за руската и икономика.
        Имате полезни изкопаеми те ви държат още иначе да сте потънали отдавна.
        За вируса благодарете на вашите приятели китайците, дето се мислят за много учени.
        Докато има комунисти хората ще страдат от глупостта им.
      • Юр
        Юри
        4 -4
        09:54, 2 апр 2020
        На некадърните и мързеливи русороби и комунета винаги света им е крив.
    • 13
      Ге
      Георгиев
      18 -4
      20:19, 1 апр 2020
      Макар че не обичам олигарсите, Рибаков май е прав.
      Всичката тази перверзия е организирана от хората, които печатат пари и имат власт върху световните финансовите институции, в това число МВФ, банков сектор,…
      Създава се изкуствена паника, през това време се приемат вредни закони /В Украйна продажните политици в полунощ решиха изведнъж да си продадат земята на безценица под натиска на МВФ/, зависимите правителства, в т.число и българското довеждат бизнеса и икономиките си до фалит и собствениците на парите идват да вършеят.
      Където има овце, ще има и касапи.
    • 14
      Шл
      Шлюб
      15 -4
      21:17, 1 апр 2020
      Самата истина е ,че тук в България всичко се прави за глоби. Да се теглят европейски помощи, а за хората в нужда,като господина под карантина,не се вземат никакви мерки. И после ми защитавайте доктори,политици и полицаи , "големите герои". И аз работя в Европа ,но като това тук никъде го няма. И не се притеснявайте с този буферен паркинг 90%ако се изследват всички хора ще са с положителни резултати. Но извинете тестове ,ваксини и заплати има само за господата от министерството,като изключение правят хората "на първа линия", които даже отказват помощ на човек в нужда с всички симптоми.
    • 15
      Шл
      Шлюб
      16 -4
      21:21, 1 апр 2020
      Обичам България ,но ме е жал за народа. Просто си пожелавам за празниците един метеор да удари парламента,защото българският народ заслужава нещо по-добро.
      • По
        Под карантина
        11 -3
        22:19, 1 апр 2020
        Дай Боже!! От твоите уста, в Божиите уши!!
      • К.
        К. О.
        6 -9
        22:42, 1 апр 2020
        Като ти чета, коментара, ти със сигурност не заслужаваш по-добро!
    • 16
      К.
      К. О.
      8 -11
      23:32, 1 апр 2020
      Нещо, този сайт, го налазиха т.р.о.л.о.в.е.! Те са по опасни и от виросите! Много взеха за политика да пише, без никакви логика!България в момента е една от държавите с най-малкото заразени в Европа, което е голям успех! Обаче някой в момента кръв пикаят, че не е като Италия или Испания, да са пълни болниците и моргите! Т. Р. О. Л. О. В. Е., за 20 цента на коментар, си продадох те душата! Ама само да си знаете, който и да дойде на власт, карантината няма да се махне, защото тя е ключът към успеха и тези които ви плащат, го знаят много добре!
      • To
        To
        11 -2
        08:11, 2 апр 2020
        За т.р.о.л.о.в.е нямам идея, ама неграмотници - пълно:
        “ВирОс” хахахаха!
        Прави справка в интернет как се пише, преди да го правиш!
      • К.
        К. О.
        4 -2
        09:59, 2 апр 2020
        Добре, че те има! Да има кой да прави контрол на правописа! Не знаех, че съм на изпит, другият път ще се подготвя По-добре!
      • ®
        ®
        5 -1
        10:55, 2 апр 2020
        Троловете на мутрата Тиква са неграмотни същества.
      • Д-
        д-р Ох Боли
        5 0
        14:17, 2 апр 2020
        Това че България е една от най малко засегнатите страни се дължи на факта че не сме така гъсто населени като Италия,Испания,Франция,Англия и др. и не сме атрактивна туристическа дестинация като тези страни и това до голяма степен спомогна за минимално разпространение на вируса като заразените тук са имали контакт с хора които идват от чужбина или са посетили такива държави.
    • 17
      Съ
      Съгласна
      7 -3
      02:57, 2 апр 2020
      И аз обръщам внимание, че всичко е налазено от Т.Р.О.Л.О.В.Е.!
    • 18
      Пъ
      пълен хаос
      10 0
      07:59, 2 апр 2020
      Сега пак нова версия относно начина на заразяване. Иначе, отново не е тестван съпругът на първата положителна. Кой какви ги върши и защо ще се разбере ли изобщо?
    • 19
      V
      v
      7 -1
      08:53, 2 апр 2020
      600 евро на месец за всеки в сивата икономика в Италия, за да няма революция.
      https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-31/italy-readies-emergency-cash-for-workers-in-underground-economy
      Вие си правете изводите!
    • 20
      Хи
      Химената
      4 -2
      10:37, 2 апр 2020
      Да фа ева в гостите, мръсни ******и !
    • 21
      Мд
      мдам
      6 -1
      11:12, 2 апр 2020
      Това с гостите от Англия се изтъква постоянно, за да се настроят хората един срещу друг. Как точно са се заразили,едва ли е ясно!Защо не се изследват всички контактни, също е много спорно.
      • 11
        11111
        4 -4
        11:56, 2 апр 2020
        ГОСТИТЕ-внасят по 1.5 млр. ЕВРО на годината в България- суха пара.Не хулете най-големияг инвеститор
      • Ан
        анти русороб
        0 0
        16:07, 2 апр 2020
        Хулят ги мързеливите комунета, които са некадърни да работят нищо.
    • 22
      Мд
      мдам
      1 -2
      11:58, 2 апр 2020
      До 11111
      Прочетете внимателно , какво съм написал. Точно обратното, не ги хуля!
    Последни новини