Предупреждение: Пешеходците към Асенова крепост да не се движат на групи

Съвместни екипи на Районното полицейско управление и Регионалната здравна инспекция обхождат периодически парковете в Асеновград.

На разклона за Асенова крепост преминаващите пешеходци биват предупреждавани да не се събират и движат на групи. Както е известно, националният паметник на културата продължава да функционира, въпреки че персоналът е редуциран. През вчерашния ден посетителите са били 18 посетители, като допускането им става, според изискванията в заповедта на министъра на здравеопазването. Обектът няма да бъде затварян, поради необходимостта да бъде ежедневно и постоянно поддържан, уточниха от Общината.

Служители на РУ – Асеновград са съставили 6 акта на нарушители на разпоредените ограничителни мерки и на такива, влизали в пререкания с тях. В дежурната част на Община Асеновград са получени общо 7 сигнала – един за работещо заведение на ул. "Миньор", а останалите за събрани на групи хора в града и в село Боянци. Всички сигнали са предадени в полицейското управление.

Със заповед на кмета Христо Грудев в градинките ще бъдат поставени табели, уведомяващи гражданите за разпоредбата на здравния министър, че "посещението на паркове, градини и детски площадки е забранено".

Към 30 март в Асеновград няма заведени на отчет нови случаи на лица под карантина. 28 пък са били проверени за спазване на карантинните изисквания.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини