Проверяват с дрон, дали се спазват ограниченията на извънредното положение в кв."Боровец"

Областният управител Никола Чанев идиректорът на ОД на МВР старши комисар Атанас Илков инспектираха спазването на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавирусв Кърджали. За пръв път след обявяване на извънредното положение бе използван дрон за оглед от въздуха. Устройството бе спуснато над кв. „Боровец“, за да се установи има ли струпване на хора. Снимките показаха, че кварталът е пуст в понеделнишкия следобед. Безлюдна бе и Градската градина в центъра на Кърджали. В парк „Арпезос-север“  обаче бяха засечени велосипедисти, възрастни хора по пейките и момичета в една от беседките. Областният управител и директорът на ОД на МВР предупредиха посетителите в парка да се приберат по домовете си, да спазват ограниченията и да се съобразяват с препоръките на  Националния оперативен щаб. Глоба от 5 000 лева ще бъде налагана за престой в паркове и градинки.

Намерението на властите е дронът да бъде използван и в последващи акции срещу евентуални нарушения на противоепидемичните мерки.

Без инциденти протича работата на четирите контролно-пропускателни пункта в Кърджали. В днешния първи ден от седмицата са проверени 2970 моторни превозни средства. От тях 48 са върнати като пътуващи без основателна причина.

Това съобщиха от Пресслужбата на Областна администрация в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини