10 °C

Отбелязваме "Часа на Земята" 2020 с онлайн концерт

Тази година "Часът на Земята" ще се проведе при максимални мерки за сигурност. Във връзка с въведеното извънредно положение, 13-ото поредно издание на най-мащабната глобална инициатива за опазване на природата за първи път в историята ще протече изцяло в онлайн пространството.

WWF призовава хората да отбележат "Часа на Земята" 2020 от вкъщи, като на 28 март (събота) заедно с милиони съмишленици по света символично изключат светлините между 20.30 и 21.30 часа. По този начин заедно ще покажем, че въпреки сериозното предизвикателство, пред което сме изправени днес, ние оставаме обединени около каузата да опазим нашия общ дом – Земята.

"Часът на Земята" 2020 ще бъде съпътстван от редица дигитални инициативи. В събота в 11:00 часа специално за най-малките виртуозната цигуларка Бояна Желязкова ще изпълни „Приказен концерт за Земята“. С помощта на музиката тя ще разкаже различни истории, вдъхновени от планините, реките, птиците, небето, морето и цялата планета Земя.

Кулминацията на Часа на Земята, както всяка година, ще бъде в 20.30 часа, когато с изключването на светлините започва и международният LIVE концерт "Глас за планетата". Участие в него ще вземат изпълнители от различни краища на света, които ще покажат, че независимо от тежката ситуация днес, все пак можем да бъдем заедно в името на природата.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини