17 нови случая в петък, с коронавирус у нас са 293

Новите случаи на заразени с коронавирус са 17, общо в страната стават 293. Това стана ясно на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

От тях 13 са в София, във Варна - един, Пазарджик - един, в Пловдив - един, който е персонал от болницата. В Сливен е един - съпругата на мъжа, който беше първия установен случай там. Това стана ясно на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Днес от "Пирогов" е изписан един пациент, те става вече 9. И по критериите за изписване от ВМА са изписани 4 лица, които все още не са с отрицателни проби, но са с добри клинични характеристики и остават за домашно лечение. Това обяви директорът на Щаба ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Реално тествани са около 6000 души, 500 проби са направени повторни. Днес пробите са около 300 за част от тях ощв се очаква да излезат резултатите.

За ТИР-вете в Узунджово, ген. Мутафчийски каза, че "това не е наша грижа", в отговор на въпрос как се спазват мерките за извънредното положение там.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Га
    Галя
    2 -1
    21:30, 27 мар 2020
    Значи в цял свят излизат, министри, канцлери, президенти и казват, че ще се погрижат за финансовото спокойствие на хората, за да се спази карантината, тук излизат Бойко, Горанов, Дончев, които се държат мутренски, арогантно, грубо, долнопробно към народа, който ги е избрал и не желаят да помогнат с нищо, за да се почуства спокоен народа поне и за малко! Ще предизвикат нещо много страшно!

    Народа няма да търпи глад, всичко друго, но не и глад,точно глада ще ги събуди, онези ,които още не вярват, че глада един ден ще е за всички!
  • 2
    Да
    Дани
    0 0
    21:36, 27 мар 2020
    Малко "КОРОНА" Математика:
    В Италия от приключените 2705 случаи на корона вирус - 1439-оздравели, 1266- починали! Ъ, Кво, нали беше 5% смъртността, кво стана в Италия е 47%?! Франция - 87%, Испания-39%, Китай 5%, Южна Кореа-12%?!?!
    Хмм, лоша работа, в Европа май е друг, по-смъртоносен щам!!
    Опа, чакай малко - Европа! Свобода на словото, придвижването, лична свобода, полова свобода, расова свобода - абе свобода отвсякаде! Кой ще ти влезе в къщата и ще те проверява. Не е демократично. По-добре да разчитаме на хората , дано нещата се поуталожат. Да ама не! Всъщност доста от болните не се тестват, и никой не ги знае, че са болни! Кой в къщи, кой тихомълком по улиците, ходи да се лекува като стане мноого тежко положението, останалите тихомълком оздравяват.
    Доста - по точно:
    В Италия някъде около - 47%:5% = 10 пъти повече ~180000 човека! ,
    Испания 8 пъти повече ~30000 човека!
    Франция -16 пъти ~ 50000 човека!
    Или това са реалните цифри, или щамът е друг, което е вече е много кофти.
    Но факта че в ЕС са кухи лейки и реагират неадекватно си остава.
    Btw, очaквано франсетата чупят тъпомера!
Последни новини