С багер за почистване на речни корита се сдоби община Димитровград

Изображение 1 от 3

    Днес кметът на община Димитровград Иво Димов посрещна най-новата придобивка на общината - Колесен багер KOMATSU, модел PW160-11, с който Община Димитровград ще почиства речни корита, канали, крайпътни канавки и други като превенция против наводнения, съобщават от местната администрация.

    Многофункционалното превозно средство с пълна гама оборудване пристигна днес следобед и е закупено по Проект №CB005.2.11.113 "Съвместни инициативи за резистентност на наводненията в трансграничния регион - FLOOD RECILIENCE" приоритетна ос "Околна среда", специфична цел 1.1 Предотвратяване и смекчаване на последиците от природни и причинени от човека бедствия в трансграничния район. Стойността на доставката с пълния комплект оборудване е 504 369.44 лв. Предназначението на багера и прикачния инвентар е насочено основно към почистване и корекция на речни корита, канали, крайпътни канавки, дерета, диги, оврази и т.н. В изпълнение на дейностите по проекта е заложено и провеждане като пилотна дейност на мерки по почистване на предварително заложени и одобрени от Управляващия орган обекти в землищата на селата Бодрово, Райново и терен в Димитровград, който е потенциална заплаха за функционирането на първокласен републикански път.

    Част от основното оборудване на машината включва хидравличен бързосменник, хидравличен чук, хидравличен мулчер за диаметър на растителност – минимум 200 mm, хидравличен дънерокопач със свредел, хидравлична виброплоча, накланяща се шкарпираща кофа, трапецовидна кофа за крайпътни канавки, две различни багерни кофи и други.

    В стойността на доставката е включена и Безплатна доживотна система за дистанционен мониторинг и контрол, GPS проследяване позицията на машината, защита от кражба и дистанционно блокиране на машината. Багерът е оборудван със система за пълна видимост около машината – 4 бр камери и е с гаранционен  срок – 5 години / 3000 моточаса.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Пи
      Питащ
      5 -2
      21:53, 27 мар 2020
      Това багериста ли е !
    • 2
      Ло
      локомотива
      2 -1
      11:53, 28 мар 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Ку
        културен гражданин
        3 0
        13:26, 29 мар 2020
        Багера инженер-гочев ли ще го кара,защото е голям професионалист с много богат опит в далаверите.
    • 3
      За
      Запознат
      2 -1
      12:41, 28 мар 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 4
      За
      Запознат
      1 0
      21:20, 29 мар 2020
      Писах , но свалиха коментара , но пак да повторя , той не може да влезе в кабината , трябва да поръчат нова кабина със специални размери или да свалят тази, той и без това времето се затопля.
    Последни новини