Предпазни защитни средства и за медиците от Спешна помощ в Ардино

„Ние, сами ако не се мобилизираме, никой друг толкова ефективно не може да ни помогне.

Трябва да бъдем изключително отговорни и разумни.Само така, ние ще гарантираме, че ще опазим всички граждани на община Ардино от тази коварна инфекцияс коронавирус (COVID-19)“. Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан по време на поредното заседание на Общинския кризисен щаб за борба с Корона вируса Covid-19. На него бяха обсъдени спазването на мерките на територията на общината заради разпространението на коронавируса и обявеното извънредно положение у нас.

Общинският кризисен щаб взе решение да осигури предпазни защитни средства и за медицинските специалисти от Филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Ардино. Във филиала работят 22 човека – фелдшер, медицински сестри, санитари, шофьори на линейки.

Приканват се всички възрастни хора на територията на община Ардино да не напускат домовете си. Кметовете или кметските наместници, както и близките и съседите им следва да оказват помощ и подкрепа в закупуването на храни и лекарства.

Началникът на Районно управление „Полиция“ в Ардино Щилян Узунов уточни, че вече 61 лица от територията на общината са поставени под карантина, след завръщането им от страни с усложнена епидемиологична обстановка“. 

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини