Продължават уроците пред компютъра, за сега до 12 април, 98% от учениците в Смолянско са обхванати

Дните до 12 април 2020 година ще са неприсъствени в училище поради удължаване на срока на въведените противоепидемични мерки със заповед на министъра на здравеопазването. Обучението на учениците ще продължи в електронна среда.

Министерството на образованието и науката изпрати препоръки към училищата по преценка на учителите да се редуват уроци за упражнения с преподаването на нови знания, както и да се използват по-пълноценно възможностите на проектно-базираното обучение.

На този етап в училищната документация не е необходимо да се вписват оценки, а учителите трябва да следят ангажираността и активността на всеки свой ученик. На официалната страница на Министерството образованието и науката е обявен „Телефон е-образование“ с номер 0800 10 112, на който могат да се отправят въпроси и предложения, свързани с учебния процес.


В област Смолян обучение в електронна среда се осъществява във всичките 61 училища, каза началникът на РУО Смолян Мария Семерджиева. Тя допълни, че подкрепата на родителите на учениците и взаимодействието с учителите е на изключително високо ниво. Обхвата на учениците в обучение в електронна среда е 98%.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини