САЩ дават награда до 15 милиона долара за задържането на Мадуро, обвинен в "наркотероризъм"

САЩ предложиха днес награда до 15 милиона долара за информация, която може да доведе до ареста на президента на Венецуела Николас Мадуро, обвинен от Вашингтон в "наркотероризъм", предаде Франс прес.
Обещава се също награда от 10 милиона долара в замяна на информация, "позволяваща да бъдат арестувани и/или осъдени близки до социалистическия лидер лица, обяви американският държавен секретар Майк Помпейо в съобщение.

По-рано днес американският министър на правосъдието Уилям Бар обяви, че венецуелският президент Мадуро и няколко членове на неговия режим са обвинени от САЩ в "наркотероризъм".

Обвиненията са за участие в престъпна структура, която включва изключително агресивна терористична организация - Революционните въоръжени сили на Колумбия (ФАРК), както и в опит да залеят САЩ с кокаин", заяви министър Бар на пресконференция.

Мадуро вече е обект на американски санкции, припомня Ройтерс.

Министър Бар заяви, че Мадуро и съучастниците му са заговорничили с отцепническа фракция на лявата партизанска групировка ФАРК.

Обвинението, което е рядко срещана стъпка срещу действащ чуждестранен държавен глава, е белег за сериозна ескалация на натиска срещу Мадуро от страна на Вашингтон. Това става в момент, когато някои американски високопоставени служители неофициално казаха, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е все по-разочарован от резултатите на политиката му спрямо Венецуела.

САЩ отдавна обвиняват Мадуро и помощниците му в управление на "наркодържава" като посочват, че те използват приходи от наркотрафик, за да компенсират загубени доходи от венецуелският петролен сектор, на който САЩ наложиха сурови санкции.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ne
    nelicha - нелича
    7 -1
    20:44, 26 мар 2020
    Който не е с нас , е против нас . Това е мотото на САЩ .
    • Ma
      MADURO
      3 0
      00:48, 27 мар 2020
      Или по-точно: От когото нямаме полза, той е наш враг!
Последни новини