Полша въвежда нови ограничения, излизането от къщи само по важни причини

В Полша ще бъдат въведени нови ограничения върху гражданите като мярка срещу разпространението на коронавируса, вкл. оставане вкъщи и излизане само ако това е оправдано. Това обяви днес полският премиер Матеуш Моравецки, предаде Ройтерс.

"Правим това, за да се подготвим за засилена вълна от инфекции", каза той на пресконференция.

Правителството ще ограничи събиранията на хора на едно място, както и броя на хората, пътуващи едновременно в автобусите и трамваите от обществения транспорт.

ТАСС цитира министъра на здравеопазването Лукаш Шумовски, според когото напускането на дома е позволено само по важни причини като отиване на работа, до аптека, магазин или на разходка с куче. Разходки по улиците и ходенето на пикник е забранено.

Към днешна дата заразените с коронавирус в Полша са 774; девет души са починали. В болници пребивават 1138 човека заради подозрение, че се носители на вируса, а около 55 хиляди са под домашна карантина след контакт със заразени лица. Само за последните три дни 95 хиляди души, завърнали се от чужбина, са пратени под домашна карантина, а над 51 хиляди са под епидемиологичен надзор, предаде ТАСС. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини