Гърция секна притока на пазарджии през ГКПП „Маказа-Нимфея”, едва 12 коли преминаха за денонощие

Въведените от Р Гърция рестриктивни мерки за предвижване в страната и през границата с България секнаха притока на пазарджии през ГКПП „Маказа-Нимфея”. От момента на обяваването им в 18,30 ч.на 22 март 2020 г.в продължение на едно денонощие през граничния пункт и задължителния денонощен здравен филтър са преминали едва дванадесет автомобила. Това съобщи за Крджали бг вести директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев.

Както Кърджали бг вести първи съобщи гръцките граждани са задължени при излизане от дома да показват служебни бележки от местоработата или собственоръчно попълнени декларации. Декларации се изискват и на ГКПП”Маказа-Нимфея”. Проблемът е в това, че влезли веднъж на българска територия,при завръщането си, те трябва да се подложат на задължителна 14-т дневна карантина.

  В момента си позволяват да преминат българската граница и денонощния здравен филтър само хора, които имат неотложни бизнес-дела в нашата страна. Те са наясно,че след това ще бъдат поставени под домашна карантина. Пазарджиите, които идваха да заредят бензин и да купят големи количества цигари секнаха. Очаквам броят на преминаващите от гръцка на българска територия още да намалее и на практика да се преустанови. Това каза още д-р Виктор Кирчев.

  94,7% от включилите се в анкета на сайта Кърджали бг вести кърджалийци искат затварянето на ГКПП „Маказа-Нимфея”. Те са отговорили утвърдително на въпроса „Трябва ли да бъде затворен ГКПП „Маказа-Нимфея” заради пандемията от коронавирус?”. Против затварянето на пункта са се обявили едва 5,3% от респондентите, включили се в допитването.

  Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини