Френска търговска верига дава бонус 1000 евро на всичките си 65 000 служители

Френската търговска верига Ошан (Auchan) обяви, че ще изплати бонус от 1000 евро на всичките си служители, работещи в магазини, складове, драйв магазини, услугите за доставка по домовете и онлайн търговията или общо 65 000 души, информира в. "Фигаро".

Искам да благодаря на всички тези, които изпълниха отлично мисията ни да нахраним французите. Този бонус от 1000 евро е нашият начин да признаем отличната им мобилизация в услуга на клиентите, заяви в комюнике главният изпълнителен директор на Ошан Едгар Бонт.

Ошан откликна бързо на призива на министъра на икономиката и финансите на Франция Брюно Льо Мер. В петък той прикани компаниите да изплатят бонуси, които не се се облагат с данъци на служителите, имащи смелостта да са на работното си място въпреки коронавируса. Той изтъкна най-вече жизненоважните сектори на търговията на дребно и хранителната промишленост, в които липсата на служители би могла да заплаши снабдяването на французите

Служителите в търговските вериги, особено в Ошан, бяха подложени на тежко изпитание през последните две седмици заради извънредния наплив на клиенти.

На 15 март продажбите в търговските вериги са нараснали със 108 процента, според консултантската компания Нилсен (Nielsen), а доставките по домовете - с 90 процента.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини