Ивайло Пенчев от Уолтопия: Група предприемачи желаем да купуваме и даряваме респираторни апарати

Изображение 1 от 2

    Обръщение от Уолтопия към правителството във връзка със закупуването на респираторни апарати за борбата с COVID-19 направи преди минути във Фейсбук бизнесменът Ивайло Пенчев. Поводът е инициативата да бъдат закупени колкото се може повече респираторни апарати от обединени предприемачи. Ето какво написа Пенчев:

    "Апаратите, с които разполагат болниците в момента са крайно недостатъчни. Това води до опасността лекарите да бъдат изправени пред избора кого да "закачат" и кого да спасят - по-млад или по-възрастен човек, както в Италия например. Ние искаме да се погрижим за живота и здравето на нашите служители и успоредно с това да предоставим на болниците оборудване, с което да помогнат на колкото се може повече хора.

    Създадохме доста голяма група от предприемачи желаещи да купуваме машини и да ги даряваме.

    Намерихме машини, които поръчахме от Китай, но първите ще пристигнат най-рано около 10-ти април. Ситуацията се усложнява с всеки изминат час. Фирмите които имат CE сертификат са изключително търсени от целия свят и респираторните им апарати са свършили навсякъде. Борбата е за всяка машина, за всеки час.
    В същото време има производители, които имат количества апарати на склад, но те нямат този CE сертификат. Те могат да доставят.

    Смятаме, че е разумно в този кризисен период да бъде допусната доставка на такива машини въпреки липсата на сертификат. По-конкретно: ако една такава машина е одобрена за ползване в Китай, да може да се ползва и в България без допълнително сертифициране.
    Предлагаме на българското правителство да разреши това веднага, преди някое друго правителство да го е направило и тези машини също да се изчерпат.

    Готови сме да съдействаме по всякакъв начин с информация и осъществяване на контакт с производителите.

    Ако всеки предприемач успее да купи дори една машина, ще има достатъчно и никога никой няма да остане без въздух в България!"

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      См
      Смях
      1 0
      20:16, 20 мар 2020
      Късно е Пенчев!Мръсен капиталист!Кой ще е с предимство сега?Защо се налага някой да купува респиратори,облекла,маски....А кой ще открие закритите болници,кой ще върне сестри и доктори от чужбина?В такива кризи парите вече нямат стойност.Късно е!Иди сега проповядвай на хората айнрандизъм и капитализъм.Кажи им пак колко са тъпи и мързеливи.
    Последни новини