Коронавирусът от първо лице: не поемайте рискове, останете в самоизолация

Млада жена без придружаващи заболявания, заразена с коронавирус, засне видео от болничната си стая, за да покаже опасността от заразата, твърдейки че усещането е като да имаш „стъкло в белите дробове“.

Тара Джейн Лангстън обяснява, че всеки дъх е истинска битка, и че вече е изведена от интензивното и се възстановява.

Жената била диагностицирана със заболяването в неделя, във видеото, в което едва си поема дъх и кашля, тя умолява всички да не подценяват смъртоносния вирус.

Почувствала се зле още миналата седмица, когато била диагностицирана с белодробна инфекция, предписали и антибиотици, ибупрофен и парацетамол.

Лангстън вярва, че е възможно ибупрофенът да е влошил състоянието и.

Шокиращото видео, разпространено в социалните мрежи доказва, че на риск са изложени не само възрастните и хората с хронични заболявания.

Във видеото жената казва: „Намирам се в интензивното и не мога да дишам без апарат. Към мен са прикрепени канюла, още една канюла и катетър. Всъщност сега съм 10 пъти по-добре от преди. Вече дори не знам кой ден е“.

„Ако някой все още пуши, откажете цигарите, защото белите дробове ще ви трябват, не поемайте рискове. Говоря сериозно, защото ако се влошите и вие ще се окажете тук.  Тялото ми се бори с болестта, казвам ви го още веднъж – не поемайте рискове“.

 „В интензивното има още двама пациенти като мен – и двамата се наложи да бъдат интубирани. Единият е мъж в края на 50-ти или началото на 60-те си години и  още една жена на приблизително същата възраст. Това не са възрастни хора“.

„Това е и причината да запиша и разпространя видеото – да предупредя младите хора, че също са податливи на заболяването. Да се намираш в интензивното е сюрреалистично преживяване, медицинските сестри са покрити от главата до петите и буквално работят без почивка и се справят страхотно“.

 „Маските за лице свършват. Преди ден една от сестрите влезе в стаята ми с найлон около устата, приличаше на целофан за цветя“.

„Опасявам се, че когато нещата с вируса започнат да се влошават, медицинският персонал ще бъде претрупан от работа“.

Жената обяснява че е изумена от видеата на хора отправили се на работа с метрото и на тези напълнили кръчмите, категорично отказващи да следват съветите на властите да си стоят у дома.

Болестта я накарала да промени гледната си точка:

„Хората трябва да осъзнаят нуждата от самоизолация, защото и аз преди да се заряза си мислех, че всичко това е една глупост, че се преувеличава. Сега когато съм заразена с коронавирус, не искам никога повече да преживявам нещо подобно, защото беше крайно неприятно преживяване. “

 „Затова записах видеото и го изпратих на колегите си, защото те често се събират на съвещания и обучителни семинари, и исках да им кажа да не го правят, защото рискът не си струва. Най-добре е да си останат у дома в самоизолация.“

 „Каквито и ограничения да въвежда сега правителството, те трябваше да бъдат въведени още преди две седмици. Моята история е предупреждение за всички останали – приемайте заплахата насериозно“

Лангстън се върнала от Полша на 28-ми февруари след посещение на Аушвиц, където имало хора от цял свят, но не изключва възможността да се е заразили и във фитнес залата.

Тя вече е изведена от интензивното и се възстановява.

Източник: dailymail.co.uk

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини