Първи починал пациент с коронавирус в Русия

Първият пациент, който почина от коронавирус в Русия, е професорът от руския държавен университет "И.М. Губкина" за нефта и газа Валентина Зубарева. Самоличността на жената бе разкрита от "Московски комсомолец".

Според изданието, във връзка със смъртта на служителя с коронавирус, университетът е под карантина. Съставен е и списък от 120 студенти и 20 преподаватели, с които жената е имала пряк контакт. Университетът не коментира тази информация.

"МК" съобщава, че Зубарева е ходела на работа "до момента на хоспитализация" и е изнасяла лекции. По данни на оперативния щаб за коронавируса 79-годишната жена е хоспитализирана на 13 март, от 14 март е лекувана в частна клиника, а на 16-и е преместена в болница за инфекциозни заболявания и е поставена в изолиран бокс

Смъртта на пациентката, аразена с коронавирус, е настъпила в резултат на пневмония на фона на много сериозна патология. Жената е страдала от много хронични заболявания - диабет тип 2, коронарна болест на сърцето, белодробна хипертензия и мозъчно-съдова болест.

Към 18 март в Русия са регистрирани 147 случая на коронавирусна инфекция. В Москва във връзка с разпространението на вируса са приети най-строгите ограничения сред руските региони. Държавните училища са затворени за три седмици, публични събития с повече от 50 участници са забранени.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    рептил
    0 0
    14:54, 19 мар 2020
    И там работата потръгна.
Последни новини