В интензивно отделение в Италия. Лекарка разказва за кошмара (видео)

Това е историята на един малък екип за интензивно лечение в болница в огнището на коронавируса в Италия в страната в град Кремона, южно от Милано.

Видеото е на Channel4 и е с предупреждение, че за някои зрители репортажът на международния редактор на канала Линдзи Хилсъм може да е сериозно стресиращ.

Влизаме в интензивното отделение на болницата. Можем да видим, че това става с хирургическо облекло, ръкавици, очила, шапка на главата, калцуни на краката.

Италианската здравна система е на границата на възможностите си. В интензивното отделение в Кремона пациентите се вентилират, така че повече кислород да попадне в кръвоносната им система. Това е обичайна практика при пневмония, но екипът е подтиснат от факта, че сега това не действа. 

Лекарка от болницата разказва, че има кошмари.

"Прибирам се вкъщи за няколко часа през нощта и просто падам на дивана. Всъщност не спя, защото се събуждам от кошмари на всеки час “, каза лекарят, който ежедневно наблюдава пациентите, които умират от коронавирусна инфекция.

Тя твърди, че никой не е оздравял в тяхната болница и това плаши и демотивира екипа. "Когато ги видим да умират, ние самите умираме отвътре", признава лекарката.

Съпругът и дъщеря ѝ се опитват да разговорят с нея, но тя дори не ги чува от умора.

В болницата в Кремона 107 пациенти са починали от коронавирусна инфекция.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Уж
    ужас
    5 0
    15:16, 17 мар 2020
    Чудя се още ли има хора които не приемат на сериозно това
  • 2
    Уж
    ужас 2
    3 0
    20:31, 17 мар 2020
    Надявам се гажданското самосъзнание да заработи! Да отдадем заслужената почит към професията ЛЕКАР и нека спрем да я хулим# Надявам се периода бързо да отмине, да оцелеем и да не забравяме тези, които си жертват живота,защото си обичат работата!
Последни новини