Кметът издаде заповед с мерки срещу коронавируса

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис издаде Заповед №266/10.03.2020г. с препоръчителни мерки с цел намаляване на риска от заболяване с вирус COVID-19.Заповедта е на основание чл. 44, ал. 2, от Закона за местното самоуправление и местната администрация/ЗМСМА/, чл.29, чл.31, чл.63 от Закона за здравето, Заповед №РД-01-117/08.03.2020 год. и Заповед №РД-01-118/08.03.2020 год. на Министъра на здравеопазването на Република България. В нея се препоръчва до второ нареждане  да се преустановят посещенията на културни мероприятия в т.ч. кино и театрални представления, провеждането  на спортни мероприятия да  се извършва без публика.Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца.Препоръчва се  ограничаване на частните мероприятия с масов характер на открито и закрито.

В заповедта е записано още , че в общинска администрация до второ нареждане:

Няма да се провеждат приемни дни за граждани.
Обслужването на гражданите в ,,Центъра за информация и услуги

гражданите“ и ,,Център за гражданска регистрация на населението“, находящи се на първи етаж на бул. ,,България“ №41 и Дирекция ,,Местни приходи“,находяща се на ул. ,,Деспот Слав“ №1, както и в кметствата и кметските наместничества да се извършва при повишени мерки за биологична сигурност. Да се ограничи в максимална степен прекият контакт между гражданите и обслужващите служители на гише. Да се извършва задължителна неколкократна дезинфекция на подове, асансьори, работни помещения и др.

Препоръчва се и  ограничаване на пътуванията във връзка с обмена

на опит по различни програми на ученици, засилване на дезинфекционния режим във всичкиучебни, детски, социални и обществени сгради, читалища и библиотеки, музеи и галерии, ведомства и институции. Да се извършва дезинфекция на подовете и обзавеждането на всеки два часа с дезинфектиращи препарати на спиртна основа.

           Ръководителите на детските градини и социалните услуги да организират провеждането на стриктни противоепидемични мерки, като строг сутрешен филтър, редовна и засилена дезинфекция на помещенията, да не се допуска сливане на групи и провеждане на масови мероприятия на територията на учебни, детски и  социални заведения, персоналът да ползва маски, да осигурят консумативи за лична хигиена – сапуни и дезинфектанти в заведенията.

         На ръководителите на транспортни фирми, извършващи превоз на пътници, на ведомствени ученически и работнически автобуси, да извършват ежедневно задължителна многократна дезинфекция  и  почистване на превозните средства.

         Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини