Новият BMW i4 ще конкурира Tesla Model 3

До края на 2021 г. излизат един милион електромобила от този модел

След като коронавирусът отмени автомобилното изложение в Женева, производителите се насочиха към виртуални премиери. Немският гигант BMW, например, представи впечатляващ електрически модел i4.

Автомобилът, чието серийно производство е планирано за 2021 г., е изграден на базата на нова платформа. Нейната гъвкавост ще позволи на BMW да пусне още тази година електрическа версия на популярния X3 SUV, както и футуристичния iNext.

Що се отнася до седана BMW i4, той е позициониран като пряк конкурент на Tesla Model 3. Представеният концептуален модел използва трансмисия eDrive от пето поколение и електрически мотор с мощност 390 кВт.

BMW i4 ускорява от 0 до 100 км/ч за около 4 секунди и развива максимална скорост 200 км/ч. Батерията с капацитет 80 кВтч осигурява пробег до 600 км без презареждане.

В интериорния дизайн привлича внимание извитият дисплей, информацията на който се променя в зависимост от режима на работа. Дисплеят и другите дизайнерски функции ще бъдат запазени и в серийните версии на колата.

Електрическите автомобили BMW i4 ще се произвеждат в завода на компанията в Мюнхен. До края на 2021 г. се очаква BMW да произведе 1 милион бройки от новия електромобил.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини