ЕС недоволен от премахването на Internet Explorer от Windows

Както преди няколко дни съобщихме, Microsoft ще премахне от европейската версия на Windows браузъра Internet Explorer, тоест, операционната система ще се предлага без вграден браузър. Представители на Европейската компания обаче са на мнение, че на потребителите трябва да се предложи възможност за избор на браузър, а не да се премахва единственият.
Обсъждането на браузърната политика на Microsoft е част от антимонополен иск, иницииран от норвежката компания Opera, към която се присъединиха Mozilla, Google, Oracle, Sun и IBM.
Решението на Microsoft не се харесва и на Opera, пише TechRadar. Компанията не само смята, че трябва да се предостави възможност за избор от няколко браузъра, но и е недоволна, че санкциите ще се прилагат само в Европа. Включването на Internet Explorer в Windows се смята в Opera за глобален проблем.
Преди, в аналогични съдебни разбирателства на територията на САЩ, Microsoft твърдеше, че премахването на Internet Explorer от Windows е невъзможно без да се наруши работата на самата операционна система, тъй като Windows използва компоненти на Internet Explorer. Сега от Microsoft заявяват, че новият Service Pack 2 за Windows Vista прави възможно премахването на браузъра.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини