Пощите няма да наемат кадри на Национална дистрибуция след затварянето на Lafka

Български пощи се отказаха от идеята да назначават служители на спрялата дейността си разпространителска фирма "Национална дистрибуция".

"Нямаме нужда от още служители. Ще се справим с дейността по разпространението на печата със собствени кадри", заявили пред OFFNews от държавната компания.

От пощите категорично отричат в някой от градовете у нас да не са стигнали вестници, каквито твърдения се появиха за Сливен и Добрич.

"Направихме проверка. Има вестници навсякъде. Пристигнали са във всички пунктове, които са били снабдявани досега от "Национална дистрибуция". Проблемът е в градовете където е имало повече обекти на затворените павилиони Lafka", уточнават от "Български пощи".

В държавната компания вече се обмислят варианти за разширяване на разпространението на печатни издания. Пощите планират да обособят места за продажба на вестници в поне 600 пощенски станции, които са на ключови места и край които преминават много хора.

В четвъртък правителството възложи дейността по разпространението на печата на "Български пощи", които нямат опит в този вид дистрибуция. Паралелно с това бе решено държавата ще дотира издаването на вестници през разпространението им като се намали отстъпката, която издателите дават на разпространителите. Бюджетът ще покрива загубата на пощите от тази дейност.

Това реално означава, че всички български данъкоплатци ще плащат загубите за малцината, които купуват хартиени издания.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини