Tри столични стриптийз бара предлагали проститутки за 150 лв. за час (видео)

Изображение 1 от 4

    Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 15 лица за участие в организирана престъпна група, създадена с цел склоняване към проституция и сексуална експлоатaция, действала на територията на София. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура.

    На 28 февруари 2020 г., при специализирана полицейска операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, са задържани 13 от обвиняемите, в т.ч. и соченият за ръководител на групата.

    Двама от участниците до момента не са намерени. Обявени са за общодържавно издирване, издадени са им и европейски заповеди за арест. На тях обвинения ще бъдат предявени след явяването им пред разследващите органи.

    По време на полицейската операция по задържането на участниците в групата, в част от тях са намерени и иззети общо около 200 000 лева в различни валути, за които има данни, че са придобити от престъпната дейност.

    Обичайната цена била 150 лв. за час, като към нея се добавяли разходите за хотелска стая и такси. Групата удържала 50 на сто от парите, другите 50 на сто оставали за компаньонката. По делото са разпитани голям брой свидетели, в т.ч. пред съдия.

    Доказателства за дейността на групата са събрани и със специални разузнавателни средства.

    На 13-те задържани по Закона за МВР на 28 февруари 2020 г. е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 2 март 2020 г. в Специализирания наказателен съд ще бъдат весени искания за налагане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ге
      Гешко
      1 0
      14:29, 2 мар 2020
      Т.е. четири години куките са взимали рушвети.
    • 2
      Ли
      лисан
      1 0
      15:09, 2 мар 2020
      Досега никой не знаеше нищо , не бяха чували, а сега изведнаж голям успех !
    Последни новини