Oфициално: Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа на 20 юни в Лондон

Кубрат Пулев се изправя срещу Антъни Джошуа на 20 юни на новия стадион на Тотнъм в Лондон в битка за световната титла в тежката категория на Международната боксова федерация (IBF).

Това обяви лично Кобрата в профила си във Фейсбук, като твърди, че договорът между двете страни за големия мач е подписан. Новината обаче все още не е потвърдена от лагера на шампиона Джошуа.

Българинът е официален претендент за титлата на IBF, докато Ей Джей държи пояса, заедно с тези на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).

"Щастлив съм, че ще имам възможност да покажа пред света колко силен съм всъщност", коментира Кубрат Пулев в профила си.

Преговорите за мача вървяха трудно, но само преди два дни промоутърът на британския боксьор Еди Хърн каза, че договорът ще бъде подписан и без да се отива на насрочения от IBF търг на 3 март в централата на федерацията в Спрингфийлд.

По време на пазарлъците собственикът на Top Rank Боб Аръм, който защитава интересите на Пулев, твърдеше, че по негово желание ще се отиде на търг за правата. Опитният промоутър твърдеше, че българинът не желае да се бие във Великобритания, а предпочита САЩ, защото смята, че в Лондон ще е неравнопоставен.

"Кубрат Пулев ще получи шанс през юни, а през ноември или декември ни чака мач с Александър Усик. Той обаче има мач с Чисора през май и всичко може да се случи. Ако Антъни Джошуа иска мач с Тайсън Фюри, то той ще трябва да освободи пояса на WBO, за който ще се бият Усик и Джоузеф Паркър", каза Хърн.

Пулев и Джошуа трябваше да се бият за титлата и през октомври 2017 г., но тогава тежка контузия попречи на Кобрата да се качи на ринга срещу световния шампион.

Последният мач на Кубрат, който има 28 победи и само една загуба на професионалния ринг, бе срещу американеца Райдъл Букър на 10 ноември 2019 г.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини