Представят традиции за Баба Марта и силата на прошката в Паскалевата къща

Превантивно-информационният център по наркотични вещества в Хасково, съвместно с Регионалния исторически музей, организират на 28 февруари от 14 ч. в Паскалевата къща празнична инициатива, посветена на Първи март - Баба Марта и Сирни Заговезни.

С това събитие стартира модулът "Пазители на историята и традициите", която има за цел превенция на рисково поведение при подрастващите, чрез формиране на ценности за род и родина, национална идентичност, традиции и семейство, съобщиха от община Хасково.

По време на инициативата пред ученици от ОУ "Любен Каравелов" и доброволците от ПИЦНВ ще бъдат представени българските традиции, свързани с Баба Марта и символиката в цветовете на мартениците, както и празника „Сирни Заговезни” и силата на прошката. Участие ще вземат гайдарите от Детска музикална школа към община Хасково. Предвидени са и изненади за младите хора с цел максимално съпреживяване на предаваните от поколение на поколение обичаи по време на тези празници.

Чрез позитивната превенция Превантивно-информационен център по наркотични вещества се стреми към обединяване на институциите в борбата с наркоманиите и търсене на коалиции за работа по превенция.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ди
    Дионис
    3 -2
    09:04, 28 фев 2020
    Жалко че закриха" изтрезвителното",можеха и него да включат.Мозъчният тръст на музея -дела,дела и пак дела.Работа,работа,работа и т.н.
  • 2
    Ако има Карантина ще има самоубийства на Наркомани заради липса на дрога :))
  • 3
    Ро
    родител
    1 0
    21:46, 29 фев 2020
    Много полезна инизиатива, такива трябва да се провеждат във всички класове и училища редовно, само така ще съхраним българщината и ще накараме децата да мислят за позитивни неща! Поздравления!
Последни новини