Мария Шарапова приключи с тениса

Бившата световна номер 1 при жените Мария Шарапова обяви край на кариерата си. Рускинята направи това с писмо, публикувано в списание "Vogue".

"Тенисът ми показа света и ми показа от какво аз самата съм направена. Така се тествах и така измервах колко се развивам. Каквото и да избера за следваща глава от историята ми, моята следваща планина, ще продължа да се боря.

Ще продължа да се изкачвам нагоре и да се развивам. Тенис, казвам ти довиждане", написа 32-годишната Шарапова в официалния си профил в социалната мрежа в Инстаграм. 

Бившата приятелка на българската звезда Григор Димитров спечели пет титли от Големия шлем, първата от които едва на 17 г. на Уимбълдън, и общо 36.

Дълго време 188-сантиметровата тенисистка от Няган беше най-популярната и най-добре платената спортистка на планетата. Шарапова спечели Уимбълдън на 17 години.

През 2016 обаче кариерата ѝ тръгна внезапно надолу. Тя бе наказана със спиране на правата за 15 месеца, след като бе хваната да използва забраненото вещество мелдоний.

Последваха нови проблеми след завръщането ѝ на корта. Трайна контузия рамото създава проблемише на Шарапова в продължение от година насам и именно тя е причината рускинята да се откаже.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини