„Жива мартеница – трикольор“ създадоха 510 деца от Харманли

    510 деца от Харманли създадоха „Жива мартеница – трикольор“, съобщиха от общината. Поводът за тази мащабна инициатива е наближаващия празник на Баба Марта и кръглата годишнина „Харманли на 510 години“. Учениците от всички училища и центрове на територията на общината се обединиха и изобразиха с телата си 510-те години на града. Те вплетоха в едно три цвята, символ на България – бяло, зелено, червено и така напомниха и за предстоящия национален празник на България – 3 март.

    Подреждането на живата мартеница на игрището на спортен комплекс „Хеброс“ протече пред погледите на стотици граждани. Най-малките участници в оформянето на мащабния надпис бяха първокласници, а в празника успяха да се включат и деца с увреждания. Живата мартеница поздрави с ръкомахания, много усмивки и „извика“: „Харманли на 510 години“ и „Честита Баба Марта“.

    Кметът на община Харманли Мария Киркова приветства децата и присъстващите на събитието. „Нека си пожелаем да бъдем здрави, Баба Марта да ни донесе успех и сплотеност. Благодаря на всички малки и големи ученици, които ни накараха още веднъж да си напомним колко древен е Харманли и че съществуват не само 510, а хиляди живи, истински причини да се развива и върви напред, заради всяка детска усмивка и мечта!“, заяви Мария Киркова.

    След това бяха раздадени и грамоти за участие на всяко едно училище, а подранилата гостенка Баба Марта подари големи мартеници за спомен от днешния слънчев ден. Празникът уважиха още областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, заместник-областния управител Митко Добрев, заместник-кмета на община Харманли Валентина Димулска, секретаря Цонка Малева.

    Инициативата за провеждането на днешния празник бе на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Тя е под мотото „Не на тормоза“ и е част от активностите праз днешния ден, свързани с отбелязването на Деня на розовата фланелка. "Нека споменът за този ден да припомня на всички ни колко е важно да тачим българските празници и да се гордеем с това, че сме българи", призоваха от общинската администрация.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Хр
      хрониките на ридик
      2 0
      19:56, 26 фев 2020
      Панелния блок без стълби от бай Тошово време бе по-голяма атракция за Харманли и региона .
    Последни новини