15 °C

Спад в разпространението на коронавируса отчете Китай

  Китай в сряда отчете пореден спад в броя на новите случаи на вирусна инфекция и още 97 смъртни случая, като общия брой от началото на заразата надмина 1100. Страната остава до голяма степен затворена, за да се предотврати разпространението на болестта.

  Националната здравна комисия в сряда заяви, че са регистрирани 2015 нови случая на коронавирус през последните 24 часа, като за втори ден броят на новите случаи намалява. Общият брой на случаите в континентален Китай е 44 653 в сряда, въпреки че много експерти казват, че голям брой други заразени са останали нерегистрирани.

  Въпреки официалния край на продължителната ваканция за лунна Нова година, Китай остава предимно затворен за бизнес, тъй като мнозина остават у дома, като около 60 милиона души са под карантина, пише The Guardian.

  Избухването на вируса се превърна в последното политическо предизвикателство за партията и нейния лидер Си Дзинпин, който въпреки натрупването на повече политическа власт от всеки китайски лидер от времето на Мао Цзедун, се бори с кризи на множество фронтове. Те включват рязко забавяне на вътрешната икономика, търговската война със САЩ и тласък на все по-агресивната външна политика на Китай.

  Спирането на работа на производствени мощности оказва голямо влияние върху втората по големина икономика в света и световните вериги за доставки, съобщава BBC.

  Някои големи производители на автомобили са изправени пред заплахата от недостиг на части. Има опасения и относно доставките на продукти на Apple.

  За много компании тези ограничения вече са премахнати, въпреки че няколко основни производители остават затворени.

  Основният доставчик на Apple - Foxconn, започна работа, но с едва 10% от работниците. Миналата седмица Foxconn настояваше за разрешение да възобнови работа и заяви, че стотици хиляди работници във фабриките им ще носят хирургически маски, за да предотвратят инфекцията и ще се подлагат на редовни проверки на температурата.

  Няколко големи автомобилни производители също удължиха спирането на своите фабрики.

  Nissan и PSA, който прави Peugeot и Citroen, заявиха, че фабриките им ще останат затворени до петък. VW, BMW, Toyota и Honda планират да рестартират китайското производство следващата седмица, но дотогава остават затворени.

  Френският производител на автомобилни части Valeo затвори трите си обекта в Ухан поне до 13 февруари.

  Тъй като много производители на автомобилни части остават затворени в Китай, вирусът вероятно ще засегне глобално автомобилната индустрия особено силно. Миналата седмица южнокорейският Hyundai стана първият голям производител на автомобили, който спря производството на места поради недостиг на части, вледствие усложненията от епидемията на коронавируса.

  Fiat Chrysler също предупреди, че може да се наложи да спре производството в Европа, тъй като не получава важни за направата на автомобилите им компоненти от Китай.

  В петък от Suzuki заявиха, че ще търсят други начини за снабдяване с части, поради опасения, че мерките срещу вируса ще се отразят на производството в Индия, което е най-големият им пазар.

  Пощенските оператори в Съединените щати, Китай, Сингапур и другаде заявиха, че спирането на полетите за забавяне на разпространението на вируса оказва голямо влияние върху глобалния поток от писма и колети.

  Пощенската служба на САЩ уведоми своите колеги по света във вторник, че „изпитва значителни затруднения“ при изпращане на писма, колети и експресна поща до Китай, включително Хонконг и Макао, тъй като авиокомпаниите са спрели полетите до тези дестинации.

  В него се казва, че USPS не може повече да приема пратки за Китай, „докато не стане наличен достатъчен транспортен капацитет“. Съюзът, в който членуват 192 държави, заяви, че отмяната на полети ще повлияе на доставката на поща "в обозримото бъдеще".

  Модните марки и производствата на конфекция, текстил и обувки са принудени да търсят другаде фабрики за своята продукция.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 19.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
  19 фев 2020
  Последни новини