Николай Малинов от "Русофили": Не познавам съдия Андон Миталов

Не познавам съдия Антон Миталов и не съм опитвал да контактувал с него.

Това каза в интервю за утрешния блок на bTV обвиненият в шпионаж председател на движение „Русофили“ Николай Малинов по повод новината от вчера, че САЩ ще наложат безпрецедентна забрана на Миталов да влиза в страната заради корупция.

Съдия Миталов от Специализирания наказателен съд е магистратът, който разрешава на Николай Малинов да пътува до Москва, за да бъде награден от президента Владимир Путин. Според държавния департамент на САЩ съдията е участвал в корупционни действия, подкопаващи върховенството на закона. Затова държавният секретар Майк Помпео издаде решение, с което на Миталов, съпругата и дъщеря му се забранява да влизат в Съединените щати.

Пред bTV Николай Малинов призна, че не знае дали неговите адвокати са контактували със съдията. Според Малинов от изявлението на Помпео не става категорично ясно защо точно е санкциониран Андон Миталов. Самият Малинов обаче се чувствал поласкан от вниманието от държавния секретар на САЩ, ако той се занимава с дейността на движение „Русофили“.

Ако има доказателства за неговото корумпиране или зловредно влияние, нека покаже документи, призова председателят на „Русофили“. Малинов коментира и че няма доказателства и по обвиненията срещу него за шпионаж. Той заяви, че никога не е искал да се укрие. Според него санкцията на САЩ срещу съдия Миталов и прогонването на руски дипломати цели разваляне на българо-руските отношения. Всичко това, по думите му, е част от хибридна война. 

От каква позиция Америка раздава правосъдие, попита Малинов.

След посещението си в САЩ в края на 2019 г. Борисов коментира, че президентът Тръмп го е попитал защо Николай Малинов е бил пуснат да пътува до Русия. Това беше нещо, което не можах да му обясня, как така съдия го е пуснал. Казах му, че аз отговарям за службите и за МВР и че те са си свършили работата, заяви тогава Борисов.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини