Google случайно е споделил части от архивите ви с непознати

Google инцидентно сподели архиви на видеоклипове на някои хора с други фото потребители за кратък период от време през миналата година, споделя The Verge.

С вчерашна дата компанията започна да уведомява потребителите, че "технически проблем" в Google Takeout – приложение, което ви позволява да изтеглите резервни копия на данните си от друг софтуер на Google – е причина видеоклиповете, съхранени във Photos, да бъдат "неправилно изнесени" в архивите на други хора.

Компанията желае потребителите да изтрият всички архиви, които може да са се изтеглили между 21 и 25 ноември, и да извършат нов експорт. Google казва, че бъгът е повлиял само 0.01 процента от потребителите, които използват приложението. Трудно е да направим справка, тъй като Photos има над един милиард инсталирания само на Android, което означава, че все пак има доста засегнати потребители.

Все пак проблемът е бил решен, както можем да прочетем в изявлението на Google: "Поправихме основния проблем и направихме задълбочен анализ, за да предотвратим това да се случи отново. Много съжаляваме".

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини