Само за ден: Жертвите на коронавируса се увеличиха с 65 души

С 65 се увеличиха във вторник жертвите на новия коронавирус в китайската провинция Хубей, достигайки общо 479 смъртни случая, съобщи днес китайската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс.

Броят на болните в Китай от пневмония, предизвикана от новия коронавирус, надхвърли 23 600 души, а починалите са 491, предадоха Франс прес и ТАСС, като се позоваха на данни на китайските власти.

По данни на китайски информационен портал, който се позовава на регионалните власти, 846 души са оздравели.

Най-голям брой заразени хора има в провинция Хубей - над 16 600 души. Следват провинциите Чжъцзян и Гуандун, където от вируса няма починали, но има съответно 829 и 813 заразени. В Пекин има 228 заболели и един смъртен случай.

Агенция Синхуа съобщи, че още осем сгради в град Ухан, където вирусът се появи за първи път, ще бъдат превърнати в болници, тъй като търсенето на болнични легла расте, предаде Ройтерс. Така общо 11 сгради, сред които центрове за спорт и изложби, ще бъдат превърнати в болници, за да бъдат осигурени 10 000 болнични легла.

Специално построената болница в Ухан с 1000 легла бе отворена за пациенти в понеделник, а втора болница с още 1600 легла се очаква да бъде завършена днес.

Същевременно Държавният департамент на САЩ съобщи, че може да организира на 6 февруари допълнителни полети за евакуация на американски граждани от град Ухан, предаде Ройтерс. Великобритания ще изпрати още един самолет в помощ на британците, които желаят да напуснат Ухан, съобщава още агенцията, като се позовава на телевизия Скай. Бразилия съобщи, че е получила във вторник разрешение да изпрати два самолета в Ухан, които да приберат гражданите на Бразилия, пожелали да бъдат репатрирани.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ак
    актуално
    3 0
    11:32, 5 фев 2020
    Починалите от вируса към момента са около 4 000, заразените са над 120 000.
    Тоталитарната власт в Китай силно снижава данните.
Последни новини