ДНК потвърди самоличността на овъглените при взрива във Варна

На 100% е ясно, че едно от овъглените тела във взривената варненска кооперация е на издирвания Веселин Димитров. Установена е и самоличността на втория труп - той е на 53-годишната Мариана от съседния апартамент. Това сочат резултатите от изследванията, които бяха готови по-рано днес. 

В нощта срещу понеделник експлозия разтърсва блока в квартал "Владиславово". Полицията разследва версия за умишлен палеж, а един от заподозрените бе именно бившия полицай Веселин Димитров. Според разпити и разследване, той е взел крайното решение, след като бившата му приятелка е поискала да се разделят. Веселин е бил и с ограничителна заповед заради домашно насилие над жената от декември, но не се примирявал и я заплашвал, че това не е краят. 

"Съвпадението на ДНК на Веселин Димитров и жената от другото жилище - 53-годишната Мариана, чието тяло бе открито в съседния на взривения апартамент, е стопроцентово", пише в официалното съобщение от прокуратурата. 

По-рано днес окръжният прокурор на Варна Красимир Конов съобщи, че експертизите са готови. Той поясни, че съдебните медици са взели проби от намерените две овъглени тела и сравнителен материал от техни кръвни роднини. Пробите бяха изпратени в лаборатория за извършване на експертиза по метода на ДНК-профилирането.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини