13 °C

Пускат с хеликоптери тонове моркови на малките кенгура в опожарена Австралия (видео)

През уикенда служители от националните паркове и дивата природа в Нов Южен Уелс хвърлиха тонове храна над местообитанията на скалните валаби в целия щат. Малките кунгури получиха по въздух сладки картофи и моркови, за да оцелеят в пострадалите от горските пожари райони.

Пламъците вече обхващат седем от осемте австралийски щата. Цялата екосистема претърпя огромни щети. Жители, доброволци и спасители, се опитват да помогнат на животните, колкото могат, но няма достатъчен ресурс за всички. Загинаха 25 души, включително 4 пожарникари. Почти десет хиляди частни и административни сгради бяха унищожени. Ужасяващата статистикапоказва, че горските пожари в Австралия са унищожили милиард животни.

Федералното правителство пое ангажимент да отпусне 50 милиона долара за подпомагане на дивата природа, засегната от кризата.

Пожарите нанесоха щети не само на дивата природа. Огънят не пощади ферми и селски стопанства по путя си. Само в Нов Южен Уелс броят на убитият добитък в резултат пожарите вече надхвърля 13 000 глави и се очаква да се покачи, съобщава 7NEWS

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини