Жена блокира кола на „Спешна помощ” с пациент с инфаркт

Линейката била блокирана за близо 20 минути

Линейка превозваща пациент с инфаркт е блокирана в центъра на София за близо 20 минути. Толкова време й е трябвало, за да успее да излезе от задънена улица, която била запушена от кола на жена.

„Имаше пострадал човек, който беше припаднал. Извикан бе екип на „Спешна помощ”, който се отзова. Точно в този момент една госпожица реши, че може да паркира в нарушение на закона на две педи от линейката и да си пусна аварийните светлини. Заключи колата и си влезе във входа”, разказва Георги Пинев.

„Направих й забележка, че постъпката й е неуместна, след което повторих, защото тя не изглеждаше да ме е чула. Попитах я дали не й е неудобно. Все пак колата беше спряна така, че при нужда пациентът да бъде вкаран с носилка в линейката, това нямаше как да бъде възможно”, допълва той.

„Бях свидетел на маневрите, които линейката трябваше да прави в продължение на 5 минути, за да излезе и да се отзове на друг последвал сигнал”, казва още Георги.

„Това което е направил шофьорът на линейката е да пусне сирените, за да привлече внимание. За щастие, момичето е било вблизост и е съобразило, че все пак трябва да дойде да премести колата си, но това е несериозно”, казва Катя Сунгарска, говорил на „Спешна помощ".

„Законът е регламентирал, че линейките се движат със сирена, когато отиват към мястото на инцидента или се връщат към болничното заведение, но когато има човек с опасност за живота”, допълва тя.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сб
    СБА
    4 0
    11:11, 10 яну 2020
    Дай на п.тка автомобил и и' гледай сеира.
Последни новини