Рекорди на борсата на Amazon и други технологични гиганти

Основните американски фондови индекси актуализираха местните максимуми и поставиха нов исторически рекорд на фона на нарастващите акции Amazon и други технологични гиганти. Това показват данните за търговете.

В четвъртък, 26 декември, индексът Nasdaq надхвърли 9000 пункта за първи път в историята - през деня той нарасна с 0,8 процента, като борсовата търговия в четвъртък завърши на 9022,39 пункта.

Два други важни индекса на фондовата борса в четвъртък също постигнаха рекорди. Индексът на Dow Jones се повиши с 0,4 процента до 28 621,39 пункта. Индексът S&P 500 се увеличи с 0,5 процента до 3230,91 пункта.

Рекорден ръст се наблюдава в единадесет последователни сесии, което се случи за първи път от 22 години. За това помогна бързият растеж на акциите на Amazon и други търговци на дребно, пише The Wall Street Journal.

Акциите на Amazon се повишиха в четвъртък с 4,5 процента благодарение на поредния рекорден отчет за финансовите резултати на компанията. Apple, Facebook и Alphabet също се повишиха с поне процент в четвъртък.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини