Деца посадиха семена на дръвчета по повод Международния ден на планините

Изображение 1 от 6

    С образователно занимание, децата от група „Патиланци“ към ДГ „Звездица“ в Димитровград отбелязаха Международния ден на планините - 11 декември. Денят се отбелязва от 2003 г. и цели да повиши осведомеността за значението на планините.

    Децата, заедно с тяхната учителка г-жа Христина Иванова, посадиха в саксийки семена от червен дъб и явор. Семената и материалите са осигурени от Гората.бг. Идеята е, когато поникнат, да ги посадят в своя двор и да се грижат за тях. Събитието стартира с презентация, показваща българските планини и видео урок как се засаждат семена на дръвчета. Гост на събитието беше Мариана Йорданова - гл.експерт в РИОСВ - Хасково.

    Същевременно децата се похвалиха и със своята коледна украса, която изцяло е изработена от природни и от отпадъчни материали - стъклени бутилки, пластмасови чашки, хартия, найлон и др. Детската градина целенасочено работи в посока повишаване екологичната култура на децата и вече веднъж са били носители на годишната грамота и награда на Регионалната екоинспекция „Приятел на природата“.

    Гората.бг е инициатива, която има за цел да засажда нови гори и дървета в България. Към настоящия момент, благодарение на инициативата и стотици доброволци, вече са засадени над 625 000 нови дървета. През последния месец бяха подарени 90 000 комплекта за отглеждане на собствено дърво на деца в цяла България.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини