Забраниха ползването на стълбища при тържества в училищата в Кърджали

Забраниха ползването на стълбища при тържества в училищата и детските градини в Кърджали, съобщава БГНЕС.

Повод за издадената заповед от кмета Хасан Азис е вчерашният инцидент в СУ "Отец Паисий", при който част от стълбището се срути по време на коледно тържество и наложи евакуация на всички в сградата.

Общината започва и обследване на всички стълбища в учебните заведения.

Директорът на училището Злати Атанасов обясни, че по време на тържеството се чул пукот, след което се срутила част от мазилката на тавана. Според него срутването е заради старата сграда на учебното заведение - въпреки че е извършен ремонт по голям проект, но не и на конструкцията на сградата - 70-годишни железобетонни плочи.

Община Кърджали започва спешен ремонт в училището. За целта ще потърси средства от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

Кметът обясни, че вече е възложено проектирането на нови стълбищни рамена за училището, както и поставянето на допълнително външно стълбище, което ще бъде прикрепено към фасадата на училището и ще се използва само при извънредни случаи.

Заради инцидента учебните занятия са отменени до понеделник, а от следващата седмица учебният процес ще бъде реорганизиран.

По думи на директора на РУ на МОН Кърджали Гроздан Колев ще се наложи пренасочване на част от учениците към други сгради.

News.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини